Για να αποφύγουμε το βαθύ κόκκινο, πρέπει….(bonus ΔΕΗ)

Το μηνιαίο κερί στον γενικό δείκτη δείχνει άσχημο….προς το παρών. Το 640-638 πρέπει να διακρατηθεί και από αυτή την εβδομάδα να έχουμε ανοδική αντίδραση. Αν δεν κλείσει αυτή η εβδομάδα θετικά φοβάμαι πως μπορεί να δούμε ξανά το 620-615. Το 600 φαντάζει ακόμη μακριά αλλά πρέπει οπωσδήποτε αυτός ο μήνας να κλείσει από πάνω του. Ο Φεβρουάριος θα πρέπει να κλείσει πάνω οπωσδήποτε από το 615. Γιατί; Η μαύρη διακεκομμένη γραμμή στήριξης.

gd GD3

Η σφήνα έσπασε. Θα βρούμε την αρχή της; Με τόσο χαμηλό τζίρο ακόμη πάντως και να αντιδράσει η αγορά δεν περιμένω πολλά….πρέπει να δούμε κερί αντίστοιχο με αυτό του Νοεμβρίου για να έχουν ελπίδες οι λονγκ. Οπότε ο Φεβρουάριος αν δεν έχει δυνατή άνοδο με τζίρο να περιμένετε πτώση με οδηγούς τις τράπεζες. Σημαντικό επίσης το γεγονός οτι το μηνιαίο κερί του Ιανουρίου πιο πολύ αρχίζει και μοιάζει με bearish hammer (σχηματισμός αντιστροφής τάσης) παρά με κερί ανοδικής διάσπασης. Η άνω σκιά και το κλείσιμο κάτω από την μπλε γραμμή δεν είναι καλά σημάδια. Η αγορά έχει άλλη μία εβδομάδα για να το διορθώσει….υπομονή λοιπόν μέχρι την Παρασκευή που μας έρχεται.

Πολλά λέγονται και γράφονται για την ΔΕΗ τον τελευταίο καιρό ενώ βρίσκεται και στο επίκεντρο των οικονομικών-πολιτικών εξελίξεων. Στους συνδρομητές είχα γράψει οτι έβγαινα λονγκ στην ΔΕΗ στο 2,96€ με στοπ το 2,83€ αλλά βλέποντας την συμπεριφορά της όταν πήγαινε να ξεπεράσει τα 3€, άλλαξα γνώμη και την έκλεισα στο 2,90€ την περασμένη εβδομάδα. Τεχνικά έχουμε την διάσπαση μακροπρόθεσμης ανοδικής γραμμής στήριξης από την οποία πολλές φορές είχαμε ανοδικά ξεσπάσματα.

ppc2

Απόρριψη διπλή από την κόκκινη γραμμή αντίστασης και ξανά κάτω από το σύννεφο σε ημερήσια κλίμακα.

PPC

Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα όχι μόνο έχουμε απόρριψη από την γραμμή αντίστασης αλλά και από το εβδομαδιαίο Ichimoku cloud με μεγάλη άνω σκιά. Οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση σορτάρετε με στοπ το 3,06€ σε κλείσιμο. Αγορές θα ξανασκεφτώ από οτι το βλέπω όταν θα σπάσει με τον ΑΔΜΗΕ.

4 thoughts on “Για να αποφύγουμε το βαθύ κόκκινο, πρέπει….(bonus ΔΕΗ)

Leave a Reply