Γρήγορες σκέψεις..

Αναπροσαρμογές στο χαρτοφυλάκιο….
September 7, 2017
Νεα setups στο προσκήνιο….
September 8, 2017

Γενικός Δείκτης,,, κοιτώντας στο πολύ βραχυχρόνιο πεδίο (ωριαία διαγράμματα) αυτό που θα πρέπει  να δούμε για να αλλάξει το υπάρχον momentum είναι η ανοδική αρπαγή του επιπέδου των 819 με 820 μονάδων. Πάτημα πάνω από εκεί μπορεί να δώσει αέρα για τις 828 με 834 μονάδες. Στην αντίθετη περίπτωση απλώς  έκλεισε το βραχυχρόνιο καθοδικό χάσμα και ετοιμάζεται για άλλη μια επίσκεψη προς τη κρίσιμη ζώνη στήριξης των 805 με 800 μονάδων.

 

FTSE 25 …το ανάλογο επίπεδο εδώ είναι οι 2150 μονάδες. Ανοδική φυγή θα μπορέσει να ανανεώσει τις σκέψεις των Buyers για την περιοχή των 2180 με 2200 μονάδων. Ειδάλλως θα πάμε πάλι να δοκιμάσουμε τις αντοχές των 2120 μονάδων.

Τραπεζικός Δείκτης..  έχει χάσει με συνοπτικές διαδικασίες από τα τέλη του καλοκαιριού ένα -11%  δίχως μέχρι τώρα να έχει δώσει τα διαγραμματικά μηνύματα για κάτι καλύτερο εκτός  από ένα πιθανό ανοδικό retracement της πτώσης. Αλλαγή του καθοδικού γκρίζου φόντου θα προκληθεί με  την επανείσοδο του δείκτη όχι μόνο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων αλλά και πάνω από τις 1020 μονάδες με αυξημένο τζίρο συναλλαγών. Μέχρι να πάρει σάρκα και οστά του παραπάνω σενάριο ο δείκτης θα κοιτάει με «τρόμο» το επίπεδο των 954 μονάδων καθώς το κάτω είναι αρκετά «μακρύ»..

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.