Η αγορά είναι long με τους short να παραμονεύουν.

Bull trap ή νέα υψηλά μπροστά μας;
January 3, 2018
Άνοιγμα νέας θέσης στο χαρτοφυλάκιο
January 3, 2018

 

Η αγορά παραμένει bullish με τους σορτάκηδες όμως να παραμονεύουν και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για μια αντεπίθεση. Όσοι είναι εκτός, αναρωτιούνται εάν θα πρέπει να τοποθετηθούν και όσοι είναι τοποθετημένοι αναζητούν τα σημεία κατοχύρωσης κερδών.

ANEMOS

Το εβδομαδιαίο διάγραμμα του δείχνει τον σχηματισμό Cup with Handle. Χρειάζεται όμως διάσπαση της ζώνης-αντίστασης στα 1,59-1,66€ και εκ νέου εισροή χρημάτων για να αλλάξει επίπεδο. Στο ημερήσιο διάγραμμα εμφανίζει απόκλιση μεταξύ των τελευταίων δυο κορυφών. Η ανοδική διαφυγή δεν θα είναι εύκολη.

BofGr

Η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει by the book την ανοδική κίνηση. Ο στόχος είχαμε γράψει είναι στα 16,40-17,06€. Δεν περιμένουμε διάσπαση της αντίστασης με την πρώτη επαφή.

Elastron

Ανοδική διαφυγή (από τον καθοδικό διευρυνόμενο σχηματισμό) για την Ελαστρον και προσέγγιση του πρώτου στόχου που είχαμε θέσει : το υψηλό στα 1,59€. Μια μερική κατοχύρωση κερδών είναι πιθανή. Αφήνουμε το υπόλοιπο να τρέξει. Ο επόμενος στόχος είναι η ζώνη στα 1,80-2,00€.

Elpe

Διαφυγή από το καθοδικό κανάλι (βλέπε κόκκινες διακεκομμένες γραμμές) και ένα υψηλότερο χαμηλό στα 7,06€ συνθέτουν την εικόνα των ΕΛΠΕ. Ο στόχος είναι στην ζώνη των 7,98-8,22€.

Καλή Χρονιά σε όλους και καλό trading

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com