Πτωτικό άνοιγμα….η συνέχεια;
October 11, 2016
Gold will shine again….
October 12, 2016

σημάδια κόπωσης και σημάδια οτι δεν θα έχει πολύ συνέχεια ακόμη. Το πολύ πολύ να δούμε τον ΓΔ προς το 595-600.

Η δομή της ανόδου είναι καθαρά διορθωτική και η πτώση που περιμένω να έρθει θα είναι πολύ δυνατή με στόχο κάτω από το 500. Θα μου κάνει πολύ μεγάλη έκπληξη άνοδος πάνω από το 600 και ιδιαίτερα πάνω από το 630-660.

gd2 gd

Στις 615 μονάδες έχουμε μακροπρόθεσμη γραμμή αντίστασης. Στο 595 έχουμε το άνω όριο του σχηματισμού μεγάφωνου και ήδη βαράμε το άνω όριο των bollinger bands. Ο ίδιος ο Bollinger είχε πει οτι η πρώτη διάσπαση των  ορίων είναι σχεδόν πάντα ψεύτικη. Επιπλέον ο στοχαστικός σε υπεραγορασμένα επίπεδα στο ημερήσιο αλλά δεν έχουμε δει ακόμη αποκλίσεις στο 4ωρο οπότε λίγο ακόμη πάνω έχουμε.

Στις σορτ θέσεις μας τώρα ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΑΛΦΑ, μόνο στον ΟΤΕ και στην ΑΛΦΑ βλέπω οτι μπορεί να δούμε το 8,18€ και το 1,68-1,72€ και εκεί να τελειώσει η άνοδός τους.

alpha-4h ote

Στον ΟΠΑΠ το 2 ανοδικό διορθωτικό κομμάτι ήταν ίσο με το πρώτο και η κορυφή στα 7,84€ πολύ πιθανό να τέλειωσε ολόκληρη την ανοδική αντίδραση και πλέον να περιμένουμε τουλάχιστον να επανέλθει προς το Ichimoku cloud. Και εδώ ο στοχαστικός δείχνει οτι δεν θα έχει συνέχεια η άνοδος ή και άν έχει θα είναι βραχυπρόθεσμη η καλή εικόνα και σύντομα θα δούμε έντονη πτώση.

opap-1

Σε γενικές γραμμές παραμένω απαισιόδοξος για την αγορά κυρίως λόγω της έλλειψης τζίρου, αδυναμίας των τραπεζών αλλά και της δομής της ανοδικής κίνησης η οποία δεν μου κάνει για κινητήρια.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.