Οι γρήγοροι πήγαν …ταμείο

Το έσωσε….;
February 21, 2017
Συνέχεια της ανόδου ή διόρθωση;
February 22, 2017

Η Eurobank πλησίασε διαγραμματικά τη γραμμή αντίστασης, στα 0,664 ευρώ, που ενώνει τις τρείς προηγούμενες τοπικές κορυφές και  διέπει τη μετοχή από τα μέσα Δεκεμβρίου. Το στοιχείο αυτό έδωσε μέχρι τώρα  ενδείξεις ρευστοποιήσεων προς απόκτηση κερδών και ρευστότητας για τους ενεργούς «παίκτες». Από εκεί και έπειτα θετική θα ήταν μια άρνηση προσέγγισης της περιοχής των 0,61 ευρώ, καθώς καθοδικής της διάσπαση θα επαναφέρει τη τιμή της μετοχής προς το σημείο έναρξης στα 0,56 ευρώ. Αντιθέτως μια ανοδική διαφυγή με αυξημένο όγκο συναλλαγών από το 0,664 θα ανοίξει το δρόμο για τα υψηλά των 0,74 με 0,764 ευρώ.

eyrvb

Η μετοχή της Alpha χτύπησε πάνω στην αντίσταση των 1,91 ευρώ προκαλώντας και εκεί ρευστοποιήσεις. Περαιτέρω αδυναμία στις επόμενες συνεδριάσεις θα σπρώξει καθοδικά προς το 1,77. Στην πίσω πλευρά του νομίσματος η ανοδική τμήση του 1,91 θα οδηγήσει πάνω στο γνωστό τοίχο των 2 ευρώ, όπου πάνω εκεί θα παιχτεί για άλλη μια φορά όλο  το σενάριο αλλαγής ψυχολογίας στο τραπεζικό τομέα.

ALFA

 Η μετοχή της Πειραιώς θα πρέπει μέχρι το τέλος της συνεδρίασης να μη χάσει το πάτημα, που πάει να αποτυπωθεί  στο επίπεδο των 0,192. Έτσι μόνο, βάση της διαγραμματικής ανάλυσης, θα μπορέσει να δώσει ως επόμενο ανοδικό στόχο την περιοχή των 0,217 ευρώ.

PEIR

Γενικά η αυριανή μέρα θα είναι πολύ σημαντική καθώς εκεί θα φανούν οι διαθέσεις των επενδυτών που έχουν μέχρι τώρα μαζέψει ένα σημαντικό αριθμό τραπεζικών μετοχών συντηρώντας τα θετικά πρόσημα.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.