Η κλεψύδρα της ανοδικής αναμονής..αδειάζει

Το χρηματιστήριο στο κινητό σας
February 23, 2017
Μικρές μετοχικές …μπαμπούσκες.
February 24, 2017

Η εκκολαπτόμενη 3η κατά σειρά χαμηλότερη τοπική κορυφή του Γενικού Δείκτη στο επίπεδο των 670 με 660 μονάδων έχει δημιουργήσει ανοδική ανασφάλεια και βραχυχρόνια  δυσπραγία  αφήνοντας έτσι καθοδικό χώρο προσέγγισης της στήριξης των 635 μονάδων. Αλλαγή στο υπάρχον βραχυχρόνιο καθοδικό τέμπο μπορεί να προκληθεί με την επανείσοδο του δείκτη άνω των 655 μονάδων έχοντας όμως ανά χείρας έναν ισχυρό τζίρο συναλλαγών. Αντιθέτως μια πιθανή καθοδική τμήση της γνωστής ζώνης στήριξης των 635 με 630 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα κατάβαση προς την περιοχή ορόσημο των 610 μονάδων. Γενικά αυτό που διαφαίνεται στο ημερήσιο chart τιμών του δείκτη είναι ότι μετά από σχεδόν 68 συνεδριάσεις με σχηματισμούς 5 τοπικών κορυφών και 3 τοπικών πυθμένων πάνω από το όριο των 600 μονάδων η άμμος στην ανοδική κλεψύδρα πλησιάζει στο τέλος της. Για το λόγο αυτό απαιτείται στις επόμενες 7 με 10 συνεδριάσεις μια  βίαιη αλλαγή επιπέδου διακύμανσης με ανοδική φυγή άνω των 690 με 700 μονάδων.

gd

Για 4η φορά από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 με το που περνάει ανοδικά την περιοχή των 1760 μονάδων τίθεται αμέσως υποψήφιος για την αποτύπωση ενός “Bearish reversal” σχηματισμού. Η λήξη του εν λόγω διαγραμματικού φαινομένου θα επιτελεσθεί μόνο με τη βίαιη ανοδική διαφυγή από το επίπεδο των 1800 μονάδων. Προς το παρόν αυτό που επιζητούν οι αγοραστές είναι η μη πλήρωση του ανοδικού χάσματος της προηγούμενης Δευτέρας μεταξύ των 1715 με 1700 μονάδων.

FTASE

Στο Τραπεζικό Δείκτη η δημιουργία ενός “Gravestone Doji Candlestick” την περασμένη Τρίτη έφερε «γρήγορες» ρευστοποιήσεις κάτω από την πολύ κρίσιμη ζώνη αντίστασης των 850 με 845 μονάδων. Το καλό νέο για τους “Bulls” θα ήταν το άτμητο της στήριξης στην περιοχή των 765 με 755 μονάδων καθώς θα έδινε μια νέα ανοδική κίνηση προς τις 810 μονάδες.

ftban

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.