Η μάχη των ταύρων και των αρκούδων

$1,302 is key for the bullish trend in Gold
September 7, 2016
Gold could continue to rise after back test
September 8, 2016

Καλημέρα σε όλους, σε σημείο κλειδί πολλά χαρτιά και δείκτες όπου σύντομα θα ξεκαθαρίσει αν η έντονη άνοδος 31/8 και 1/9 ήταν παγίδα ή το πρώτο ανοδικό κομμάτι μίας μεγαλύτερης ανόδου. Όπως έγραψα και στην ανάλυσή μου την Δευτέρα, ο Τραπεζικός δείκτης αναμενόταν να γυρίσει προς τις 710-700 μονάδες όπως και έγινε χθες. Τώρα σε αυτά τα επίπεδα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι διαθέσεις των μεγάλων. Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

ΓΔ

GD

Ο μόνος δείκτης που είναι πιο ξεκάθαρος όσον αφορά την διάσπαση…που πιο πιθανό είναι να ήταν ψεύτικη. Πάντα τα σήματα από τον ΓΔ είχαν μεγαλύτερη αξιοπιστία. Προσοχή οι σορτ σε νέα ανοδική διάσπαση του 582 και οι λονγκ σε διάσπαση του 573. Βέβαια το πιο σημαντικό σημείο είναι το 565. Διάσπασή του μου δίνει στόχο για αρχή το 520-510 και μετά 470. Αλλά μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο.

25άρης

FTASE

Διάσπαση του 1539  αυξάνει τις πιθανότητες για ψεύτικη διάσπαση και συνέχιση της πτωτικής πορείας προς την σημαντική στήριξη του 1510-1500. Αντίσταση έχουμε το 1562-1570. Αν καταφέρει και το διασπάσει ανοδικά τότε τα νέα υψηλά είναι το πιο πιθανό σενάριο. Κυματικά οι λονγκ δεν θέλουν να δούν τον 25άρη κάτω από το 1500 γιατί έτσι ακυρώνεται κάθε πιθανότητα για αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης πτωτικής τάσης.

Τραπεζικός

ftban

Ήταν ο πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών. Έπιασε τον στόχο μας του 710-700 και περιμένουμε να δούμε αν από αυτά τα επίπεδα θα ξεκινήσει το επόμενο κύμα ανόδου. Κάτω από το 655 ακυρώνονται τα ανοδικά σενάρια. Αντίσταση έχει το 720 και μετά το 740. Ειδικά το 2ο επίπεδο αν σπάσει οι πιθανότητες για νέα υψηλά θα είναι περισσότερες.

ΑΛΦΑ

ALPHA

Παραμένω σορτ από το 1,68 και 1,75 ανοιχτός 2/3 της θέσης. Η στήριξη από το Ichimoku cloud κράτησε αλλά οι λονγκ θέλουν ανοδική διάσπαση του 1,81-1,84€. Όσο βρίσκεται από κάτω η τάση θα παραμένει πτωτική. Στήριξη σημαντική είναι το 1,66€. Αν σπάσει περιμένω να την δω μετά προς το 1,48€.

ΟΠΑΠ

OPAP

Κάτι κουρασμένα παλικάρια προσπαθούν να μας πείσουν για ανοδική διάσπαση. Με τέτοιες αποκλίσεις μόνο τον σορτάρω με στόχο το 6,50€ τουλάχιστον.

ΜΥΤΙΛ

mytil2 mytil

Το χει κουράσει με την πλάγια κίνηση που κάνει εδώ και 3 εβδομάδες. Το σημείο κλειδί είναι το 3,70-3,75€ και από πάνω το 3,94€. Παραμένει μέσα σε ένα μακροπρόθεσμο πτωτικό κανάλι και κάτω από το Ichimoku cloud. Μηνιαία στήριξη το 3,60€. Αντίσταση το 4,25€. Παραμένω σορτ.

Η ΕΥΡΩΒ μου χτύπησε το στοπ και έκλεισε η θέση. Ακολουθούμε το πλάνο. Επόμενο πολύ πιθανό σορτ είναι ο ΟΤΕ αλλά δεν τον σορτάρω ακόμη γιατί μπορεί να κάνει κανένα τρελό προς τα 9€.

Σε γενικές γραμμές παραμένω στα αρχικά σχόλια που έκανα τέλος Αυγούστου. Το ανοδικό ξέσπασμα θέλει συνέχεια. Κανονικά αν ήταν για πάνω έπρεπε να μας κάνει όλους να το κηνυγάμε και να φοβόμαστε να μπούμε. Ρηχές αγορές συνήθως δεν δίνουν δεύτερες ευκαιρίες και για αυτό ακόμη θεωρώ πιο πιθανό η ανοδική διάσπαση να είναι ψεύτικη. Εννοείται πως αν αλλάξει κάτι στις θέσεις και στην στρατηγική θα ενημερώσω άμεσα.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.