Οι μετοχές με την καλύτερη απόδοση . Μέρος 2ο.

Τριπλός πάτος στον τραπεζικό
September 23, 2016
Με το βλέμμα του Γερακιού σε ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΔΕΗ κ στην τάση του ΧΑ
September 26, 2016

Στην προηγούμενη ανάρτηση είχαμε  δει τις μετοχές των Aegean, Jumbo, Follie, Eydap, GekTerna, Lamda.  Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε τις μετοχές των εταιριών Μετκα, Μυτιλ, Τερνα και Τιταν.

Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε την μακροπρόθεσμη πορεία της μετοχής της ΜΕΤΚΑ. Αυτό που έχει περισσότερο σημασία είναι η διακράτηση της μακροχρόνιας γραμμής στήριξης (μαύρη διακεκομμένη γραμμή) και η επιβράδυνση της πτώσης από το σημείο Β (14€). Με τιμές κάτω από τα 6,40-6,50€ θα έφευγαν και οι μακροχρόνιοι παίκτες.

metka-4

Στο επόμενο διάγραμμα φαίνεται ο αρμονικός σχηματισμός XABCD. Το bearish σήμα μπορεί να ακυρωθεί μόνο με υπέρβαση του σημείου D στα 7,9€.

metka-3-1

Αγοραστικό σήμα είχαμε στα 7,10€ όπως φαίνεται και στο επόμενο διάγραμμα, αλλά οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες θα πρέπει να δουν και υπέρβαση της κατερχόμενης κόκκινης γραμμής αντίστασης η οποία θα ενισχύσει το σήμα τους. Εάν, και ο τεχνικός δείκτης MACD αποκτήσει θετικό πρόσημο τα πράγματα θα βελτιωθούν. Από την άλλη πλευρά, το σημερινό doji star, δείχνει ότι υπάρχει μια διστακτικότητα στους αγοραστές. Το stop-loss τοποθετείται στα 7,10€.

metka

 

Η μετοχή του Μυτιληναίου δείχνει να βρίσκεται σε μια πλάγια κίνηση εντός του μπλε σκιαγραφημένου ορθογωνίου. Τιμές κάτω από τα 3,68€ θα δώσουν τροφή στους short και τιμές άνω των 4,10-4,13€ θα δώσουν ανοδική ώθηση. Θα χρειαστεί αποφασιστική διάσπαση της κόκκινης διακεκομμένης γραμμής –προέκταση της γραμμής ΧΒ – και αποφασιστική διάσπαση του σημείου Β στα 4,42€ για να ανοίξει ο δρόμος προς τα πάνω.

mytil

Και η Τερνα έχει σημειώσει μια θετική πορεία από τα χαμηλά της στα 1,92€ Παρουσίασε όμως σημαντική αντίσταση στα 3,00€, με αρνητική απόκλιση στον RSI. Το επόμενο αγοραστικό σήμα δόθηκε στα 2,25€ και βρήκε αντίσταση στην κόκκινη κατερχόμενη διακεκομμένη γραμμή αντίστασης. Όπως θα δείτε και στο δεύτερο διάγραμμα εκεί ακριβώς σχημάτισε ένα bearish Harami. Τιμές πάνω από τα 2,67€ ακυρώνουν τον σχηματισμό και οδηγούν σε ανοδική διάσπαση της κόκκινης γραμμής αντίστασης. Τιμές κάτω από τα 2,50€ θα ενισχύσουν τις αρκούδες.

terna-2 terna-1

Και ο Τιτάνας έχει μια θετική διαδρομή από την αρχή του έτους και βρίσκεται κοντά στα υψηλά του αλλά και κάτω από την μέσο-μακροπρόθεσμη γραμμή αντίστασης. Για να ανοίξει ο δρόμος πρέπει να περάσει την γραμμή αντίστασης και να ακυρώσει το πωλητικό σήμα του αρμονικού σχηματισμού ABCD, δηλαδή να περάσει πάνω από τα 22,4€. Στο δεύτερο διάγραμμα φαίνονται οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις στα 20,42€ και στα 18,25€. Οι κυριότερες αντιστάσεις είναι στα 21,80 και 22,40.

titan-2 titan1

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com