Οι ντρίμπλες της αγοράς

Πλούσιο υλικό…απο διαγράμματα..
March 20, 2017
Forex Monday
March 20, 2017

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Τρελή ντρίμπλα η αγορά την Παρασκευή με φοβερό ενθουσιασμό στο κλείσιμο. Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σήμερα Δευτέρα  στο άνοιγμα όπου οι σορτ έκαναν αντεπίθεση και έχουν ισοφαρίσει το σκορ. Αλήθεια όσοι αγόραζαν την Παρασκευή τι περίμεναν να γίνει το Σαββατοκύριακο; Τι περίμεναν να ανακοινωθεί ώστε την Δευτέρα να μην μπορούν να αγοράσουν αφού ήταν τόσο αισιόδοξοι; Τις αγορές της Παρασκευής τις βλέπει η Δευτέρα και γελάει. Αυτές τις απορίες είχα την Παρασκευή και στο δωρεάν κανάλι μας στο telegram και φοβόμουν οτι η άνοδος ήρθε καθαρά λόγω FTSE και λήξης συμβολαίων. Ας δούμε όμως τα επίπεδα που έχουν σημασία και τι πιστεύω οτι μπορεί να δούμε στην συνέχεια.

Γενικός Δείκτης

Χάσμα στο 644 (έκλεισε), αντίσταση 655, στήριξη το 635. Η πτώση από το 670 δεν είναι κινητήρια κατ’εμέ ή τουλάχιστον δεν έχει την δομή που θα ήθελα η πτώση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον το σενάριο για νέο υψηλό προς το 690 είναι πάλι ανοιχτό.

Παρένθεση, το 10ετές κινείται ανοδικά με απόδοση 7,46% και σε αντίθεση με την εικόνα του ΓΔ που μαζεύει τις πρωινές απώλειες και πάει να κλείσει το χάσμα (το έκλεισε και γύρισε θετικός τώρα).

Τραπεζικός

Στόν κόσμο τους οι τράπεζες. Η κίνησή τους καθαρά με προωθητική δομή, σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά.

Σημαντικά τα υψηλά της Παρασκευής. Η ΕΤΕ σήμερα δείχνει να σπάει την συσσώρευση πτωτικά και να ανοίγει το δρόμο για χαμηλότερα. Κλειδί το σημερινό κλείσιμο και το 0,2350€. Αντίσταση το 0,2480€.

ΔΕΗ

Επίπεδο κλειδί το 2,90€. Όσο είμαστε από κάτω η τάση είναι πτωτική και βλέπω 2,50€ και χαμηλότερα.

ΕΛΠΕ

όσο κρατάνε πάνω από το 4,63€ έχουμε στόχο το 5,20-5,60€

Από τον Οκτώβριο ο Αποστόλης Μάνθος έχει δώσει σήμα οτι αν σπάσουν το 4,35€ πάνε για 5,45€ εδώ και έχει επισημάνει οτι είναι χαρτί που θέλει υπομονή….

ΟΠΑΠ τεστάρει σημαντική αντίσταση στο 8,73€

Συμπέρασμα…έχουμε να κάνουμε με δύο αγορές..την τραπεζική και την υπόλοιπη…..Μπορεί να δούμε νέα υψηλά σε ΓΔ και 25άρη αλλά όχι στις τράπεζες. Η άνοδος στον ΓΔ από τα χαμηλά του 2016 παραμένει με διορθωτική δομή. Αυτό σημαίνει οτι μακροπρόθεσμα πιστεύω οτι θα ξαναδούμε το 500-480. Υπομονή, και κοιτάμε τα επιμέρους επίπεδα…

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.