Οι σημαντικότεροι κανόνες επιλογής μετοχών (by Traders Magazine)

Daily Dollar index analysis through InstaForex
June 2, 2015
US Stocks in my radar
June 4, 2015

Πώς να βρίσκετε και να συναλλάσσεστε μη αποτελεσματικές/αποδοτικές μετοχές

 

Εφόσον συνεχίζεται η τάση, οι θέσεις μπορούν να διατηρηθούν για εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια μέσω κατάλληλης διαχείρισης χρημάτων και θέσης. Αυτή η κατάλληλη διαχείριση χρημάτων περιλαμβάνει τη χρήση στοπ, τη μερική κατοχύρωση κερδών και την αργή διεύρυνση των trailing στοπ, καθώς οι θέσεις γίνονται όλο και πιο κερδοφόρες. Τα στησίματα είναι πολύ καλά, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξ’ αρχής επιλέξει τις σωστές μετοχές για συναλλαγή. Επομένως, σε αυτό το άρθρο θα αρχίσουμε να κτίζουμε τη βάση για την κατάλληλη επιλογή μετοχών μέσω της κατανόησης της αποδοτικότητας της αγοράς. Η ακόλουθη σειρά άρθρων σχετικά με την επιλογή μετοχών έχει εν μέρει προέλθει από το βιβλίο «The Lost Art of Stock Selection» του Dave Landry (υπό έκδοση εντός του χειμώνα του 2015).

 

» Είδος υπό εξαφάνιση

Το μαγευτικό κάλεσμα των εισηγμένων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) και άλλων παραγώγων έχει απομακρύνει τους επενδυτές από τις μεμονωμένες μετοχές. Ο επενδυτής που επιλέγει μετοχές αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση.

Αυτή η έλξη προς τα προϊόντα παραγώγων αυξάνει τις μη αποδοτικότητες όσον αφορά στις μετοχές, ειδικά τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης. Εφόσον συνεχιστεί η υφιστάμενη τάση, ο επενδυτής που επιλέγει μετοχές θα γνωρίσει εξαιρετική επιτυχία. Θα παίζετε σε ένα γήπεδο με λιγότερο κόσμο. Θα είστε σε θέση να εκμεταλλευτεί αυτές τις μη αποδοτικότητες καθώς θα δημιουργούνται όλο και περισσότερες.

 

Υπόθεση αποτελεσματικής αγοράς

Η υπόθεση της αποτελεσματικής αγοράς δηλώνει ότι τα πάντα σε μια αγορά είναι καθορισμένα. Άρα, είναι ανόητο να νομίζετε ότι μπορείτε να νικήσετε την αγορά. Και σε αυτό, ως ένα βαθμό, έχουν δίκιο, όταν πρόκειται για πολύ αποδοτικές/αποτελεσματικές μετοχές.

Η θεωρία τους καταρρίπτεται με λιγότερο αποδοτικές μετοχές. Μια ηλιακή μετοχή με την υπόσχεση της επίλυσης της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης διπλασιάζεται μέσα σε λίγες ημέρες. Μια μετοχή βιοτεχνολογίας με την υπόσχεση της θεραπείας μια φρικτής ασθένειας αναπτύσσεται με παρόμοιο τρόπο. Αυτές οι αγορές δεν είναι αποδοτικές. Οι μεγάλες δυνητικές μετακινήσεις δεν είχαν συμπεριληφθεί. Αναφερόμενοι στο διάγραμμα 1, η Calithera Biosciences (CALA), μια σχετικά νέα έκδοση (Initial Public Offering = IPO) ξεσπά (1) και πραγματοποιεί ράλι πάνω από 200% σε λίγες μόλις ημέρες.

Δεν χρειάζεται να είναι μια νέα τεχνολογική αποκάλυψη αυτή που θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου. Μπορεί να είναι μπουρίτος, παράδοση ταινίας ή ακόμη και άνετα αθλητικά ρούχα για ανθρώπους σαν τον συντάκτη, που έχουν καταναλώσει πάρα πολλά μπουρίτος. Μικρότερες εταιρείες, που μένει να τις ανακαλύψουμε, είναι λιγότερο αποδοτικές. Όπως μπορείτε να δείτε με τη CALA, οι νεότερες εκδόσεις έχουν την τάση να είναι λιγότερο αποδοτικές.

 

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.traders-mag.gr/ebook/2015/04/index.html#6

 

Διαβάστε εντελώς δωρεάν το περιοδικό κάνοντας εγγραφή εδώ:

http://www.traders-mag.gr/index.php/component/comprofiler/registers

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.