Οι τράπεζες δείχνουν τον δρόμο

Χθες κλείσαμε σόρτ στην ΑΛΦΑ, σήμερα;
December 16, 2016
Παλεύοντας με τα κύματα
December 20, 2016

Καλημέρα και καλή εβδομάδα….triple witching την προηγούμενη εβδομάδα και η καλή μας αγορά να είναι καλά το βάθος της, δεν μας χάλασε καθόλου τα διαγράμματα….not!! Τί ήθελαν τα έρμα τα ETF και οι δείκτες να κάνουν αναπροσαρμογές…είναι τόσο ρηχή η αγορά που έχει κάνει το 650-600 του ΓΔ Παγκράτι-Κολιάτσου. Τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε αν η πτώση από τις 650 μονάδες ήταν αληθινή ή αν η άνοδος της Παρασκευής με οδηγούς τις τράπεζες ήταν ένα ανοδικό σήμα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν.

Αντικειμενικά στοιχεία από τις τελευταίες συνεδριάσεις: Οι 600 μονάδες του ΓΔ είναι σημείο κλειδί. Αν σπάσουν και ειδικά οι 590 μονάδες κινδυνεύουμε με μεγαλύτερη πτώση. Η αξιολόγιση θα καθυστερήσει. Οι τράπεζες είναι του ύψους και τους βάθους (+5% -5%) οπότε προσαρμοστείτε στην μεταβλητότητα. Βαριά χαρτιά που δεν έχουν θέμα ρευστότητας και βάθους (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΦΦΓΚΡΠ σε αντίθεση με ΤΙΤΚ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ) δεν την άκουσαν στην ανοδική κίνηση της Παρασκευής.

Ας δούμε όμως λίγο από κοντά τις τραπεζούλες.

ΑΛΦΑ

alpha

Στηρίξεις στο 1,84€ και 1,78€. Αν σπάσουν πάμε για 1.55€. Η μετοχή ξαναμπήκε την Παρασκευή μέσα στη σφήνα αλλά σήμερα είναι ξανά απ’έξω (σημάδι απόρριψης).

ΕΤΕ

ete

Κίνδυνος διπλής κορυφής στο 0,258-0,2540€. Βραχυπρόθεσμη στήριξη  το 0,237 και μετά το 0,228. Αν χαθούν θα τεστάρουμε την μεγάλη στήριξη στο 0,20€.

EUROBANK

eurob

Χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερ χαμηλά στο βραχυπρόθεσμο διάγραμμα με κλειδί το 0,7180€. Στήριξη το 0,6260€ με πολλές πιθανότητες να σπάσει. Μετά κοιτάει το 0,55€.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

peir

Τα ίδια ακριβώς με την EUROBANK. Στήριξη το 0,1930€ που αν χαθεί μπορεί να τη στείλει στο 0,17€ τουλάχιστον. Αντίσταση που πρέπει να σπάσουν οι λονγκ το 0,2310€.

Καλή συνέχεια και καλό trading!!!

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.