Με προσοχή τα επόμενα βήματα
January 16, 2017
ΔΕΗ
January 17, 2017

Καλημέρα σε όλους. Η σφήνα έσπασε. Πάμε να βρούμε την αρχή της στις 600 μονάδες. Το θετικό για εμάς μέχρι στιγμής είναι οτι η αγορά πέφτει και η δομή της είναι κινητήρια.

gd

Χθες ξεκίνησε ανοδική αντίδραση. Όσο κρατάμε πάνω από το 640 μπορούμε να πάμε προς το 651 (πιο πιθανό) ή και 658 ως διορθωτικό του πρώτου κομματιού πτώσης από το 670. Είναι όμως αυτή η πτώση κινητήρια, δηλαδή αρχή νέας πτωτικής κίνησης, ή απλά ένα ακόμη κομμάτι διόρθωσης; Το πιο σημαντικό σημείο για την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση παραμένουν οι 600 μονάδες. Βραχυπρόθεσμα βλέπω νέο χαμηλό τουλάχιστον προς τις 620-625 μονάδες, απλά μετά δεν θα θέλω να διασπαστεί το ενδιάμεσο υψηλό. Πιο πιθανό θεωρώ οτι έχουμε κορυφώσει.

Η ΔΕΗ πλησίασε το στοπ μου αλλά αντέδρασε και πλέον παίζει πάνω από το 2,90€. Το 2,83€ αν σπάσει κλείνω άμεσα την θέση μου εκεί. Ο ΜΥΤΙΛ είναι πολύ κοντά στο να δώσει σήμα πώλησης μετά από πολύ καιρό. Πρέπει να σπάσει τα 6€. Το μακροπρόθεσμό μου σενάριο παραμένει αρνητικό περιμένοντας το 550 τουλάχιστον στον ΓΔ.

Αν υπάρξει αλλαγή στην στρατηγική ή σε κάποια θέση θα ενημερώσω με bonus ανάρτηση. Για την ώρα χρειάζεται ηρεμία και υπομονή.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.