Καλώντας το θάλαμο μετάβασης..

Καθίστε αναπαυτικά…..
January 12, 2017
Ξεκλειδώνοντας τον FTSE 25 …
January 13, 2017

Η είσοδος του Γενικού Δείκτη μέσα στη μεσοπρόθεσμη ζώνη αντίστασης των 650 με 660 μονάδων έχει επιφέρει έντονα «alerts» και τεχνικές αναδιαρθρώσεις σε αρκετά χαρτοφυλάκια προκαλώντας μια ενδιαφέρουσα συσσώρευση πέριξ του ορίου των 660 μονάδων. Ζητούμενο για το δείκτη είναι η αύξηση στο τζίρο συναλλαγών άνω των 60 με 70 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι ισχυρές διασπάσεις με συνέχεια στην ανοδική κίνηση πρέπει να έχουν και τα κατάλληλα καύσιμα επιβεβαίωσης. Το διαγραμματικό πεδίο άνω των 660 μονάδων εκτείνεται από τις 700 έως τα υψηλά του προπερασμένου Οκτωβρίου στις  730 μονάδες περίπου. Ενδείξεις ανοδικής διαφυγής λαμβάνουμε και από αρκετούς τεχνικούς δείκτες δίχως όμως συνειρμικά να έχει έρθει μέχρι τώρα ο θάλαμος του ανελκυστήρα  για τα επίπεδα των 700 μονάδων.

gd

Στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, όπου αύριο θα κάνουμε μια πιο εκτενή ανάλυση με τους πιο δεικτοβαρείς  τίτλους που τον απαρτίζουν, το σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μετά την ανοδική τμήση των 1760 μονάδων είναι οι 1800 μονάδες . Πιθανή υπερκέραση του εν λόγω επιπέδου θα δώσει ανοδικό αέρα για την άνω πλευρά του καναλιού στις 1835 μονάδες περίπου. Μέχρι τότε όμως ο δείκτης επιδίδεται σε αλληλοκαλυπτόμενα candlesticks αναμονής.

ftse

Επτά συνεδριάσεις πάει να συμπληρώσει ο Τραπεζικός Δείκτης  πάνω από τη βραχυχρόνια  αντίσταση των 855 μονάδων δείχνοντας  διάθεση να προσεγγίσει το υψηλό του περασμένου Δεκεμβρίου στις 912 μονάδες. Αρπαγή των 920 μονάδων θα βάλει τα διαγραμματικά θεμέλια για την πολύ σημαντική περιοχή αντίστασης των 1000 μονάδων. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί από την ανοδική καταστρατήγηση των 2€ για την Alpha Bank.

dtr

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.