Κάνοντας zoom out στον ΓΔ……

Διαγραμματικές επισημάνσεις…
April 21, 2017
Με Το Βλέμμα Του Γερακιού…
April 24, 2017

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να πάρω αυτή την ευκαιρία να δούμε από μακριά το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη και να εξετάσουμε μέσω απλής τεχνικής ανάλυσης τι θετικά και τι αρνητικά βλέπουμε. Έχω επιλέξει για αρχή το εβδομαδιαίο διάγραμμα. Δεν μιλάμε κυματικά σήμερα αλλά καθαρά τεχνικά……

Πρώτο θετικό στοιχείο. Μετά τα χαμηλά του 2009 έχουμε αποκλίσεις στον RSI. Δεύτερο θετικό, έχουμε σπάσει την κατερχόμενη γραμμή τάσης και (τρίτο θετικό) έχουμε δημιουργήσει Υψηλότερο υψηλό και υψηλότερο χαμηλό μετά από τον Μάρτη του 2014. Πρώτο αρνητικό ο RSI πλησιάζει υπεραγορασμένα επίπεδα που όλες τις προηγούμενες φορές οδηγούσαν σε διόρθωση. Αυτό στην πράξη μου λέει οτι η ανοδική κίνηση είναι στα τελευταία της…αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα δούμε το 700 ή και ψηλότερα…προσωπικά περιμένω να δω 7 μπροστά στον ΓΔ. Δεύτερο αρνητικό η κατερχόμενη μακροχρόνια πράσσινη γραμμή τάσης…εκεί νομίζω θα κοπανήσουμε και θα έχουμε αντιστροφή της τάσης.

Οι στόχοι που είχαμε θέσει για τον ανάποδο ΩΚΩ έχουν πιαστεί στο ελάχιστο παρόλα αυτά δεν αποκλείω συνέχιση της ανόδου αφού συνεχίζουμε μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι. Προσοχή λοιπόν στις στηρίξεις στις 660-630 μονάδες.

Περισσότερα από μένα την Τρίτη στο συνδρομητικό μας άρθρο. Καλό ξημέρωμα και ετοιμαστείτε για μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα…….

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.