Ενημέρωση θέσης
September 9, 2016
Forex review Sep 9th
September 9, 2016

Ο Γενικός Δείκτης έδειξε τα χαρτιά του στις 580 μονάδες αλλά το φύλλο παρά τη σημαντική αύξηση στο τζίρο συναλλαγών αποδείχθηκε αδύναμο για να μπορέσει να  συνεχίσει έως τις 600 με 610 μονάδες.

Η “Fake” αυτή διάσπαση έχει προκαλέσει ρήγμα στα περισσότερα βραχυχρόνια επενδυτικά χαρτοφυλάκια που προσπάθησαν να πάρουν την έντονη ανοδική εκτόνωση των Bollinger Bands μετά από πολλές βδομάδες συσσώρευσης και συσπείρωσης  δίχως να  βάλουν το κατάλληλο φίλτρο επιβεβαίωσης των 2 με 3 συνεδριάσεων. Στην εξέλιξη της κίνησης ο Γενικός Δείκτης έχει πραγματοποιήσει ένα  pullback  «απογοήτευσης» δείχνοντας εμφανή διάθεση να ακουμπήσει την ασταθή κάτω πλευρά στήριξης του Αυγουστιάτικου πλαγιοανοδικού καναλιού, στις 564 μονάδες.. Πτωτική λύση του καναλιού θα ανοίξει ένα γρήγορο μέτωπο με τις 550 μονάδες καθορίζοντας σε ένα μεγάλο ποσοστό τη μετέπειτα πορεία καθώς και εποχιακά δύσκολα θα μπορέσει να αντισταθεί στις καθοδικές σειρήνες του επιπέδου ισχυρής στήριξης των 517 με 510 μονάδων.

gd

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις επόμενες συνεδριάσεις η τεχνική εικόνα τόσο του γνωστού ταλαντωτή RSI όσο και του αργού SMI Ergodic Oscillator.

Για τον μεν RSI  όσο λαμβάνει τιμές πάνω από το 43 με 45 μπορεί να δώσει εκ νέου έναν ανοδικό κυματισμό προς 577 με 581 μονάδες. Αντιθέτως εάν διασπάσει καθοδικά με ημερήσιο κλείσιμο τις 43 μονάδες θα πρέπει να αναμένουμε βίαιη καθοδική κίνηση με μεγάλο πτωτικό πρόσημο που μπορεί να θυμίζει κατολίσθηση.

rsi

Όσον αφορά τον SMI τον χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε εγκαίρως την αλλαγή τάσης. Έως τώρα παραμένει από τα μέσα Ιουλίου σε ανοδική ρότα κάτι που ακόμα δίνει ελπίδες στους Bulls ότι δεν έχει σφυριχτεί  λήξη στο σενάριο ανοδικής πτήσης προς το όριο των 600 μονάδων.

smio

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.