Κινητικότητα στην αγορά…υπόσχεται συγκινήσεις ο Σεπτέμβριος

Τσακίζοντας κεφάλια και ώμους
September 4, 2017
SPX 2520 or 2360?
September 5, 2017

 

Καλημέρα σε όλους. Οι τράπεζες ο αδύναμος κρίκος και δείχνουν τον δρόμο για χαμηλότερα….δεν θεωρώ πως η διόρθωση έχει τελειώσει. Παραμένω λονγκ σε ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΤΙΤΚ, ΟΠΑΠ,ΜΠΕΛΑ, και σορτ ΕΥΡΩΒ. Κοιτάω άλλα 2 χαρτιά που αν μου γυρίσουν λίγο ακόμα θα σας τα γράψω γιατί θεωρώ πως είναι υποσχόμενα για τον επόμενο ανοδικό κύκλο του ΧΑ. Υπομονή μέχρι τότε.

 

Γενικός Δείκτης

Έσπασε τον σχηματιμό προς τα κάτω. Στο 840 που είχαμε δώσει ώς στόχο της ανοδικής αντίδρασης απορρίφθηκε και ξεκίνησε το επόμενο πτωτικό κύμα. Οι στόχοι είναι στο διάγραμμα.

Τραπεζικός

Ο πιο αδύναμος κρίκος της αγοράς. Για αυτό είμαστε και σορτ στην ΕΥΡΩΒ. Στόχος είναι το 161,8% Fibonacci extension.

ΕΥΡΩΒ

Παραμένω σορτ και κατεβάζω το στοπ στο 0,9210€. Στο διάγραμμα παραπάνω δείχνω τι περιμένω να κάνει. Ακολουθεί το πλάνο μας μέχρι τώρα.

Στα δύσκολα τώρα τα λονγκ…..μιας και η αγορά βρίσκεται σε φάση διόρθωσης.

ΤΙΤΚ

Είπαμε όσο κρατάει τα 23€ παραμένω λονγκ. Τεχνικά έσπασε ανοδικά την καθοδική γραμμή αντίστασης και την επιβεβαίωσε. Θέλουμε τώρα διάσπαση της αντίστασης στο 24,10-24,20€ για να πάει για τα 25€.

ΕΧΑΕ

Μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι (δεν φαίνεται εδώ), κρατιέται μέσα στα όρια. Παραμένω λονγκ και σκέφτομαι να ενισχύσω γιατί βλέπω αποκλίσεις παρά τα νέα χαμηλά στην μετοχή. Η ζώνη πέριξ των 5€ παραμένει στήριξη.

ΕΥΔΑΠ

Οι ουρίτσες που κάνουν τα κεριά είναι σημάδια για πάνω. Από την άλλη, επιβεβαίωση θα έρθει με την διάσπαση αρχικά της κόκκινης κατερχόμενης γραμμής τάσης και με την διάσπαση του 6,15-6,17€ όπου και θα ενισχύσω την θέση μου. Η πτώση στην ΕΥΔΑΠ από τα υψηλά της είναι διορθωτική. Κυματικά αυτό σημαίνει οτι θα υπάρξει και άλλο ανοδικό κύμα με νέα υψηλά.

Αυτά για την ώρα. Κοιτάω 2-3 ακόμη επιλογές για λονγκ αλλά μάλλον θα τις ακουμπήσουμε όταν ο ΓΔ θα έχει πιάσει τους στόχους μας. Μέχρι τότε καλή συνέχεια και υπομονή.

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.