Κοντά στον στόχο μας

ΔΕΗ
January 4, 2017
Follow up σε ΓΔ, FTSE, ΕΤΕ, ΑΒΑΞ, ΙΝΛΟΤ, ΕΥΡΩΒ
January 5, 2017

 

Στην τελευταία μου ανάρτηση είχαμε γράψει για την προσπάθεια ανοδικής διαφυγής με την υπέρβαση των 639,64 μονάδων. Έτσι ακύρωσε και το προηγούμενο σχηματισμό bearish Harami. Το ίδιο συνέβη και με τον τραπεζικό δείκτη.

ase-shortterm

Βοήθησε και η βραχυπρόθεσμη πτώση του επιτοκίου του δεκαετούς ομολόγου. Βρισκόμαστε όμως σε μια βραχυπρόθεσμη απόκλιση. Ενώ ο ΓΔ έκανε νέο βραχυπρόθεσμο υψηλό, το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται πάνω από το βραχυπρόθεσμο χαμηλό του. Οπότε θέλει προσοχή.

ase

Το σενάριο παραμένει όπως είναι στο παρακάτω διάγραμμα. Είμαστε κοντά στον στόχο των 664-704 μονάδων. Η επόμενη εβδομάδα ίσως αποβεί κρίσιμη.

ase-weekly

Το διάγραμμα της ΕΕΕ όπως το είχαμε βάλει την προηγούμενη φορά. Έφτασε το πρώτο στόχο της στα 21€, χωρίς όμως να υπερβεί το προηγούμενο υψηλό. Όσοι μπήκαν long και δεν έχουν κλείσει θέσεις μπορούν να ανεβάσουν το stop στα 20,09€. Σε περίπτωση υπέρβασης του προηγούμενου υψηλού, ο στόχος είναι στα 22€.

eee

 

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com