Κρατάω μικρό καλάθι

Με το βλέμμα του Γερακιού σε ΜΟΗ, ΒΙΟ, ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ κ στην τάση του ΧΑ
October 3, 2016
USDJPY on the verge of a major bullish reversal
October 4, 2016

Καλημέρα σε όλους, με τις τράπεζες να δείχνουν ενδιαφέρουσες σήμερα μπορεί να δούμε επιτέλους κάποια κίνηση στην αγορά η οποία έχει κουράσει με την πλάγια κίνησή της εδώ και αρκετές ημέρες. Σε συνδυασμό και με τον χαμηλό τζίρο οι ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμο trading έχουν εξαφανιστεί και για αυτό το λόγο δίνω λίγο περισσότερη βάση σε πιο μεσοπρόθεσμα trades. Αν κάποιος είναι πολύ συντηρητικός το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να περιμένει. Γλιτώνει και χρόνο και χρήμα…αλλά κυρίως γλιτώνει την ψυχική του ηρεμία. Πάμε λοιπόν σε μερικά χαρτιά που θεωρώ ενδιαφέρον.

Για τον ΜΥΤΙΛ τα είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο οτι στόχος είναι το 4,50€ και γιατί όχι ακόμη και το 4,88€. Το γύρισμα που έκανε ήταν πολύ ρηχό και αυτό επιβεβαίωση την ανοδική του δυναμική. Αφού απορρόφησε τους αδύναμους πάνω από τα 4€ ξεκίνησε την κίνηση προς τα 4,50€.

mytil

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να έχει αρνητικές αποκλίσεις και συνεχίζω να είμαι σορτ και να περιμένω πτώση κάτω από τα 7€.

opap

Ο ΟΤΕ έχει σπάσει την ανοδική γραμμή τάσης και αιωρείται πριν σπάσει και αυτός το 7,70€ και πέσει προς τα  7€ και ίσως και χαμηλότερα.

ote

Ανοδική διάσπαση των 8€ μπορεί να τον στείλει προς την κόκκινη γραμμή που έχει σπάσει για να την επιβεβαιώσει από κάτω. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δει και το 8,20 και πάλι. Αν και για αυτό δίνω ελάχιστες πιθανότητες, όσο κρατάμε το 7,70€ οι ταύροι έχουν ελπίδες.

Ο τραπεζικός παρόλο που έσπασε τον τριπλό πάτο και έδωσε νέο χαμηλό, αντέδρασε δυναμικά και πλέον τεστάρει την αντίσταση στο 655-667. Θα τεστάρει πάλι την μωβ γραμμή τάσης που έσπασε από κάτω? Πλέον δεν τίθεται αμφισβήτηση για το πόσο σημαντική στήριξη είναι το 610-620.

ftban

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ από την άλλη οδεύει προς το 78,6% Fibonacci retracement με μία καθαρά κυματική διορθωτική δομή. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως όταν τελειώσει αυτή η άνοδος από το 560 του ΓΔ τότε πρέπει να περιμένουμε νέο χαμηλότερο χαμηλό από το 548.

gd

Με τις διεθνείς αγορές να έχουν αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα εξαιτίας της Deutsche Bank, η άνοδος των ξένων συνεχίζεται ή τουλάχιστον συντηρούνται στα πρόσφατα υψηλά τους. Κάποια στιγμή θα διορθώσουν. Αν δεν μπορούμε εμείς τώρα, που το κλίμα έξω είναι σχετικά καλό, πότε θα μπορέσει η αγορά να ορθοποδήσει και να κάνει μία νέα ανοδική κίνηση; Αν το κλίμα αλλάξει έξω τι θα γίνει με εμάς; Θα πηγαίνουμε κόντρα ή θα καταρρεύσουμε και εμείς; Προσοχή λοιπόν.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.