Κυματική ανάλυση ΜΠΕΛΑ και bonus η ΜΙΓ

Το σήμα βγαίνει και ένα νέο setup…
September 1, 2017
Μικρές στο μάτι, μεγάλες … στα διαγράμματα
September 1, 2017

 

Καλημέρα και καλό μήνα, η θέση μας στην ΜΠΕΛΑ παραμένει ως έχει και όπως είχα προϊδεάσει υπήρχε ο κίνδυνος για μεγαλύτερο Pull back προς τα 12,50€. Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο το Position και Money management που πρέπει να κάνει κάποιος και φυσικά μέσα από μία συνδρομή των 36,95€ δεν μπορεί να εφαρμοστεί για όλους κάτι τέτοιο. Πάμε λοιπόν στα διαγράμματα.

Το καλύτερο σενάριο είναι η ΜΠΕΛΑ να έχει κάνει irregular B και να τελειώνει μία διόρθωση τώρα ενώ είμαστε στο 5ο κύμα του C. Αυτό περιμένω να ολοκληρωθεί πέριξ των 12,5€ αλλά μετά θα δώσει άνοδο σε νέα υψηλά. Για αυτό τον λόγο την αγόρασα με μεσο- μακροπρόθεσμο ορίζοντα, χωρίς στοπ και με στόχο να ενισχύσω αν πάει στα 12,50€. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, αν έχουμε ξεκινήσει νέο μακροπρόθεσμο πτωτικό κύκλο, τότε αφού ολοκληρωθούν 5 κύματα κάτω από τα υψηλά, θα δούμε ανοδική αντίδραση προς τα 15€ τουλάχιστον όπου και θα μπορέσουμε να βγούμε. Η δομή της ανόδου θα μας δώσει πολλά στοιχεία. Υπομονή λοιπόν.

ΜΙΓ

Παραμένει σε πτωτικό κανάλι, έχει σπάσει την μπλε μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης και οδεύει για το 0,10€-0,11€. Το εβδομαδιαίο κερί είναι πολύ άσχημο.  Στο ημερήσιο διάγραμμα η συσσώρευση δείχνει έτοιμη να σπάσει για κάτω. Πιο πολύ μοιάζει με bearish flag παρά με αντιστροφή της τάσης. Το υψηλό του Μαϊου το πιθανότερο να ήταν κύμα Β….και το πιο αισιόδοξο σενάριο, οπότε μάλλον βρισκόμαστε στο τελευταίο διορθωτικό κύμα C. Στο απαισιόδοξο σενάριο δεν μας βλέπω πάνω από το 0,15€ όταν τελειώσει αυτό το κύμα.

…..και μία επισήμανση. Τα trades που κάνω εδώ και στην πραγματικότητα, το κάθε ένα είναι ένα μικρό ποσοστό (5-10%) της συνολικής αξίας των χρημάτων που διαχειρίζομαι. Ποτέ δεν βάζουμε όλα τα λεφτά μας σε 1 trade. Μην περιμένετε από μία υπηρεσία των 36,95€ να σας κάνει full service διαχείριση γιατί πρώτον δεν ξέρω το επενδυτικό σας προφίλ και δεύτερον τα μεγέθη των θέσεων που ανοίγετε δεν τα επιλέγω εγώ. Για πιθανή συνεργασία αν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί μου στο μέσω μέιλ.

 

Καλό ΣΚ σε όλους

 

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.