Κυματική ανάλυση ΓΔ και ΑΛΦΑ,ΠΕΙΡ.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

Καλημέρα σε όλους. Ο λόγος που έκλεισα χθες το ΦΦΓΚΡΠ ήταν λόγω της γενικότερης εικόνας που έχω για την αγορά και θεωρώ πως θα παρασυρθεί και αυτό χαμηλότερα. Με τις τράπεζες αδύναμες, με νέα μέτρα να ζητούν οι ‘θεσμοί’ και τους δικούς μας να διαπραγματεύονται, πιστεύω πως πάλι θα πάμε στα άκρα το πράγμα…Οι τράπεζες κυματικά δείχνουν πολύ άσχημες. Η άνοδος που κάνουν από τα πρόσφατα χαμηλά έχει επικαλύψεις. Δηλαδή το υποτιθέμενο κύμα 4 μπαίνει στο υψηλό του 1, οπότε ακυρώνονται τα βασικά θετικά σενάρια. Αντιθέτως, μετά από μία 5κυματική πτώση, έχουν διορθώσει ανοδικά και είναι έτοιμες να ξεκινήσουν το επόμενο και πιο έντονο πτωτικό τους κομμάτι. Σημείο κλειδί το 1,69€ στην ΑΛΦΑ, αν σπάσει πάει για 1,58€ τουλάχιστον με μεγαλύτερο στόχο το 1,39€.

ALPHA

Στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ που άνοιξα νέο σορτ χθες, το σημείο κλειδί βραχυπρόθεσμα είναι το 0,1760€ το οποίο αν σπάσει δίνει στόχο το 0,168€. Με την τιμή μέσα στο πτωτικό κανάλι, και κάτω από το Ichimoku cloud, περιμένω την ΠΕΙΡ στα 0,14€.

PEIR

Σημαντικό σημείο για τον Γενικό είναι το 649. Εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από αυτό το επίπεδο θα δημιουργήσει κερί αντιστροφής. Διαβάζω σε άλλα μπλογκ οτι μετράνε την άνοδο από το 602 κινητήρια αγνοώντας πλήρως τους κανόνες και τις μελέτες πιο έμπειρων και ειδικών, όσον αφορά το κύμα Β. Χρησιμοποιούν κατά κόρον τον σχηματισμό irregular B επειδή τους βολεύει…κακό δικό τους…αρκετά με τους άλλους..πίσω στα δικά μας. Η βραχυπρόθεσμη μέτρηση που ανέβασα και χθες στο twitter.

gd2

Κανονικά πρέπει να δούμε νέα πτωτική κίνηση από τα τρέχοντα επίπεδα.

gd

Μέχρι στιγμής ο ΓΔ κάνει υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά από το 602. Διάσπαση του 641 θα αντιστρέψει το βραχυπρόθεσμο κλίμα. Ολοκληρώνοντας, οι σχηματισμοί και τα κύματα είναι υπέρ των σορτ. Οι τράπεζες αδύναμες μπορεί να οδηγήσουν την αγορά πολύ χαμηλότερα. Έχουμε τέτοιες θέσεις που θα επωφεληθούν από αυτό το σενάριο. Προσοχή…δεν περιμένω καταστροφή…αλλά επιστροφή στο κάτω όριο της περιοχής διακύμανσης των τελευταίων χρόνων (700-470). Οι ταύροι δεν θέλουν με τίποτα να σπάσει το 600. Αν γίνει αυτό θα έχουμε sell off (Επιτάγχυνση). Πρώτο σημαντικό αρνητικό σήμα θα είναι η διάσπαση του 620. Από την άλλη νέο υψηλό προς τις 680-700 μονάδες μπορεί να οδηγήσει τον ΓΔ στο 750…αλλά με τί εφόδια; Την ποσοτική χαλάρωση; Για να δούμε….θα έχει πολύ ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα.

[/ihc-hide-content]

Leave a Reply