Θαμπή η εικόνα…
October 13, 2016
Possible Head and Shoulders pattern in Oil
October 14, 2016

Ως μετοχή με πολύ μέλλον θα χαρακτήριζα τη LAMDA με το μεσομακροπρόθεσμο διαγραμμά της να ανοίγει σταδιακά το δρόμο για νούμερα άνω των 5 ευρώ. Ο  όμιλος  παρουσίασε στο Α’ εξάμηνο  του 2016 ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) προ αποτιμήσεων 17,9 εκατ. ευρώ καταγράφοντας παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό πρώτο εξάμηνο του 2015. Επίσης ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 4,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό. Επανερχόμενοι στο εβδομαδιαίο της διάγραμμα το πρώτο πράγμα, που χτυπάει στο μάτι είναι η πλαγιοανοδική κίνηση που πραγματοποιεί από τις αρχές της άνοιξης  με μια ανοδική έξαρση στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Η συνέχεια του ανοδικού αυτού pattern θα φέρει τη μετοχή προς τα 5,10€ με πιθανή την εκδήλωση μιας ανοδικής εκτόνωσης πλησιάζοντας προς την ημερομηνία της 15ης Νοεμβρίου όπου και θα παρουσιάζει το project του Ελληνικού. Μεσοπρόθεσμος στόχος η ζώνη αντίστασης των δύο προηγούμενων κορυφών του 2013 και 2014 στα 6,2 ευρώ περίπου.

lamda-1

Δεύτερο ενδιαφέρον μεσομακροπρόθεσμο chart είναι αυτό της ΜΕΤΚΑ όπου μετά από δύο χρόνια κίνησης κάτω από τη καθοδική γραμμή τάσης του Φεβρουαρίου του 2015 δείχνει να έχει αλλάξει ρότα διασπώντας τη ανοδικά. Σημαντική ανοδική ένδειξη θα λάβουμε με την τμήση και διακράτηση της περιοχής των 7,88 με 7,92 ευρώ. Γεγονός, όπου εάν επιβεβαιωθεί με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα βάλει τα εχέγγυα για τη μετέπειτα ανάβαση προς το ψυχολογικό όριο των 10 ευρώ.

metka-1

Η ΕΧΑΕ παρά το μειωμένο τζίρο συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδικό momentum έχοντας ως μερικό «χορηγό» τις αγορές ιδίων. Εδώ αυτό που φαίνεται είναι μια προσεκτική κίνηση μέσα στο ανοδικό κανάλι του Ιουνίου βάζοντας ως βραχυχρόνιο αρχικό στόχο την προσέγγιση των 4,75€. Το όριο πάντως της ανόδου τα τελευταία δύο χρόνια σταματάει στην περιοχή, που εκτείνεται πέριξ των 5,60€.

exae

Για το τέλος έχουμε τη μετοχή των ΕΛΠΕ. Θυμίζει σε αρκετούς επενδυτές το «Βραδυποριακό» διότι δε δίνει εύκολα γρήγορες κινήσεις ενώ θα πρέπει να έχεις μακρινό επενδυτικό view και να διαθέτεις  αρκετά αποθέματα υπομονής. Εδώ χαρακτηριστική είναι η μεγάλη δεξαμενή αγορών, που έχει αποτυπωθεί στο εβδομαδιαίο chart  τιμών στοιχείο όμως που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως μακροπρόθεσμο μάζεμα. Ανοδική τμήση της αντίστασης των 4,32 ευρώ θα προκαλέσει κερδοσκοπική  εγρήγορση, καθώς μπορεί να δώσει βίαιο σπρώξιμο προς το επίπεδο αντίστασης των 5,45 ευρώ.

elpe

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.