Μακροπρόθεσμα διαγράμματα επιλεγμένων μετοχών

25αρης και τραπεζικός τεστάρουν αντιστάσεις
August 23, 2016
Gold bearish as long as price is below $1,350.
August 24, 2016

Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε τα μακροπρόθεσμα διαγράμματα ορισμένων μετοχών τα οποία ίσως να παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον από την βραχυπρόθεσμη εικόνα τους. Για παράδειγμα στο παρακάτω διάγραμμα της ΕΥΔΑΠ φαίνεται ένας αρμονικός σχηματισμός ABC bullish, ο οποίος είναι μέρος της διόρθωσης της καθοδικής κίνησης στο πόδι ΧΑ. Η πρώτη αντίσταση μετά το σημείο C στα 3,8€ βρίσκεται στο 38,2% του ποδιού BC, στα 6€, και η επόμενη στο 61,8% του ποδιού BC στα 7,50€.

 

EYDAP longterm

Για να συνεχίσει όμως προς την επόμενη αντίσταση θα χρειαστεί, όπως φαίνεται στο επόμενο διάγραμμα ανοδική και αποφασιστική διάσπαση της γραμμής επιβεβαίωσης του σχηματισμού Cup with Handle, στα 6€. Ο στόχος του σχηματισμού είναι έως τα 7,45€. Όσο βρίσκεται πάνω από  την μαύρη διακεκομμένη γραμμή υπάρχουν ελπίδες. Από την άλλη καθοδική διάσπαση της θα αλλάξει τα δεδομένα με πιθανή δοκιμασία (ξανά) της πράσινης γραμμής στήριξης στα 5€.

EYDAP CwH

Η μετοχή της Folli-Follie βρίσκεται  σε έναν μακροπρόθεσμο σχηματισμό ABC bullish, με την κύρια αντίσταση στα 22,30-22,50€. Η επιτυχής διάσπαση της αντίστασης μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερα επίπεδα έως τα 31,80-37,00€ (σε μακροπρόθεσμο επίπεδο).

Folli-Follie longtermFolli-Follie midterm

Και η μετοχή του Fourli , βρίσκεται σε έναν μακροπρόθεσμο σχηματισμό ABC bullish, με τις κυριότερες αντιστάσεις στα 3,95€-4,00€ και 4,40-4,50€. Η κύρια στήριξη είναι στα 3,00€.

Fourlis longt

Η μετοχή της Jumbo  φαίνεται ότι βρίσκει αντίσταση στο σημείο C, στα 12,20-12,30. Ανοδική διάσπαση του ακυρώνει τον σχηματισμό ABC bearish και ανοίγει τον δρόμο για υψηλότερα επίπεδα, έως το σημείο Α.

Jumbo longterm

 

Επίσης φαίνεται (προς στιγμήν τουλάχιστον) ότι κινείται εντός ενός συμμετρικού τριγώνου, ο οποίος θα μπορούσε να είναι σχηματισμός συνέχισης της ανοδικής κίνησης από το σημείο Β. Από την άλλη ένα συμμετρικό τρίγωνο μπορεί να σπάσει είτε ανοδικά είτε καθοδικά. Οπότε περιμένουμε να δούμε την κατεύθυνση. Προσοχή θα πρέπει να δώσουμε σε τυχόν καθοδική διάσπαση του ΣΚΜΟ-200-ημερών από τον ΣΚΜΟ-52-ημερών.

Jumbo longterm 2

 

Και ο ΟΤΕ βρίσκεται σε bullish διάθεση από τα 5,72€, με την κύρια αντίσταση στα 9,5€. Δυο φορές προσπάθησε μέχρι στιγμής, η τρίτη ίσως να είναι αποτελεσματική.

Ote longterm

Τα Πλαστικά Θράκης  έδωσαν αγοραστικό σήμα στα 8,50€ και βρίσκουν αντίσταση στα 1,52€ κοντά στο σημείο Β. Αποφασιστική ανοδική διάσπαση δίνει ως πρώτο στόχο τα 1,64-1,85€ και τον δεύτερο πιθανό στόχο τα 2,40-2,50€ και συνεπώς την δημιουργία ενός αρμονικού σχηματισμού Bat σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Plath longterm

Η μετοχή της ΔΕΗ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Υπερασπίζεται το τελευταίο της οχυρό, στα 2,45€. Τις περισσότερες εβδομάδες κατάφερε να μαζέψει και να κλείσει πάνω από τα 2,45€. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάποια αναστροφή της τάσης. Δυο , τρία συνεχόμενα εβδομαδιαία κλεισίματα κάτω από τα 2,45€ θα αλλάξουν τα δεδομένα επί το χεῖρον.

PPC longterm

Η μετοχή του Σαράντης είχε τουλάχιστον για δυο χρόνια μια συσσώρευση μεταξύ των 6,50€ και 8,10€. Τα τελευταία καλά τριμηνιαία αποτελέσματα έδωσαν το έναυσμα για την ανοδική διάσπαση του σκιαγραφημένου ορθογωνίου. Το αποτέλεσμα ήταν η ανοδική κίνηση έως τα 9,80€ ακριβώς στο 61,8% του ποδιού BC. Η επιτυχημένη μετέπειτα δοκιμασία του ορθογωνίου δείχνει ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για άνοδος. Η επόμενη σοβαρή αντίσταση βρίσκεται στα 12,00€ στο 78,6% του ποδιού BC.

Sarantis longterm

 

Η μετοχή της Viochalko μετά από μια παραβολική άνοδος στο πόδι BC ακολούθησε μια πτώση έως το σημείο D το οποίο βρίσκεται στο 88,6% του ποδιού AB, στα 0,93€. Ακολούθησε μια ανοδική αντίδραση έως τα 1,60€, ακριβώς στο σημείο B, και συσσώρευση έξι μηνών. Τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν επί το βέλτιον μόνο με ανοδική και αποφασιστική διάσπαση των 1,60€, με τον πρώτο στόχο να είναι περίπου στα 1,90-1,95€.

Viochalko

 

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com