Με προσοχή τα επόμενα βήματα

Καθίστε αναπαυτικά…..
January 12, 2017
Κάλμα παιδιά….κάλμα…
January 17, 2017

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα σε άρθρο μου δωρεάν είχα επισημάνει την σημασία του σχηματισμού σφήνας. Την σπάσαμε και όπως μας έχει πει η θεωρία πάμε να βρούμε την βάση της.

gd

Ο Γενικός δείκτης για την ώρα βρίσκει στήριξη στο 640.  Η κάτω κίτρινη γραμμή στήριξης στο 630 πρέπει να κρατηθεί από τους λονγκ αλλιώς αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες οτι έχουμε μεσοπρόθεσμη αλλαγή τάσης με στόχο τις 550-500 μονάδες και σημαντικό υψηλό στις 670 μονάδες.

Η έλλειψη τζίρου με την διάσπαση του 660 και οι πολλές αποκλίσεις χτύπαγαν καμπανάκια οτι ήθελε προσοχή το λονγκ. Προσοχή λοιπόν στην συνέχεια γιατί είμαστε σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι τόσο για τους λονγκ όσο και για τους σορτ.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους έχουν μείνει λονγκ (ειδικά στις τράπεζες). Η τεχνική ανάλυση έδωσε με πολύ απλό τρόπο (σχηματισμός σφήνας) τον χάρτη και ποιο δρόμο θα ακολουθούσαμε αν έσπαγε είτε το 670 είτε το 660. Επιλογή του καθενός μας είναι αν θα βάλουμε τον εγωισμό στην άκρη και ακολουθήσουμε την τάση ή αν θα ρίξουμε το φταίξιμο σε άλλους.

Καλή συνέχεια και καλό trading σε όλους.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.