Μελετώντας τι προηγήθηκε στις προηγούμενες πτώσεις….

Short USDCAD?
March 2, 2017
Forex Monday
March 6, 2017

Καλημέρα σε όλους, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας 2 διαγράμματα στα οποία χρησιμοποιώ τις παραμέτρους των δεικτών για να βγάζω γρήγορα ένα απλό συμπέρασμα για την ανάλυσή μου. Σε ημερήσιο επίπεδο το πρώτο πράγμα που κοιτάω είναι οι 2 κινητοί Μ.Ο. και αν τους έχουμε σπάσει ή όχι και προς τα ποια κατεύθυνση. Στον Γενικό δείκτη προς το παρόν είμαστε σε ανοδικό πλάνο ενώ ο τραπεζικός είναι έτοιμος να γυρίσει σε bearish.

ftban GDWEEKLY

Οι ταλαντωτές από κάτω και ιδιαίτερα ο πιο βραχυπρόθεσμος έχουν επιβεβαιώσει την κορύφωση σε παλιότερα περιστατικά όπου η τιμή ξεπέρναγε το 70 και ξαναγύριζε προς τα κάτω. Ειδικά ο τραπεζικός δείκτης όπως ανέφερα και σε προηγούμενη ανάλυση είναι ο πιο αδύναμος μέχρι στιγμής και έτσι μας βλέπω να πηγαίνουμε. Σε συνδυασμό με τα άλλα εργαλεία που χρησιμοποιώ συνεχίζω να πιστεύω πως με αδύναμο κρίκο τις τράπεζες πιο πιθανό είναι το πτωτικό σενάριο.

Μερικοί φίλοι με ρωτάνε καλά δεν βλέπεις το ανοδικό σενάριο; Ποιο το νόημα να αναφέρω και τα δύο ενώ έχω ξεκάθαρη προτίμηση και τί θεωρώ πιο πιθανό; Αυτά τα αφήνω σε αυτούς που θέλουν να πέφτουν πάντα μέσα…σας τα είχαμε πει εμείς…ή πάνω ή κάτω θα πάει….αυτή είναι η διαφορά μας…αν αλλάξει το πλάνο, αλλάζουμε και εμείς….δεν πρέπει να είμαστε κολλημένοι. Αξιοσημείωτη βέβαια η καλή εικόνα άλλων βαριών χαρτιών που δεν λένε με τίποτα να σπάσουν τις στηρίξεις τους….Προσοχή λοιπόν….περισσότερα αύριο στο συνδρομητικό….

Καλή εβδομάδα σε όλους….

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.