Μικρά αλλά….δυνατά

Προσοχή σε αυτά τα 2 χαρτιά
October 6, 2016
Trading μέσα στο εύρος τιμών 585-550
October 7, 2016

Είχαμε αναφέρει από την προηγούμενη τεχνική ανάλυση για την Ιντραλότ ότι ένα  εβδομαδιαίο κλείσιμο άνω του 1,02€ θα ενεργοποιήσει το διαγραμματικό μας ενδιαφέρον καθώς με τέτοια βάση μπορεί να σπρωχθεί με βία προς το 1,20€. Όντως η μετοχή μετά το 1,02€ πήγε πολύ γρήγορα προς το όριο των 1,20€ δίνοντας λαβές για πιθανή ανοδική συνέχεια. Επισημαίνουμε πάλι ότι η ισχυροποίηση του επιπέδου των 1,20€ ευρώ μπορεί να δώσει καλή κίνηση καθώς το επόμενο σοβαρό σημείο αντίστασης εντοπίζεται στα 1,45€.

inlot-2

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Ιντρακόμ καθώς η «δεξαμενή» ρευστοποιήσεων, που έχει αποτυπωθεί στα χαμηλά της μπορεί να δώσει το κατάλληλο πάτημα για την ανοδική διάσπαση του επιπέδου αντίστασης των 0,307€. Η κίνηση αυτή εάν συνοδευτεί με ισχυρό όγκο συναλλαγών θα βάλει τα εχέγγυα για μια εκτόνωση προς την επόμενη περιοχή αντίστασης των 0,384€. Έχει πάρει και 1,75 εκατ. μετοχές της Ιντραλότ που μπορεί να προσθέσει κάποιες μελλοντικές υπεραξίες.

intacom

Η MLS με καθαρά κέρδη 1,99 εκατ ευρώ (αύξηση 36,8%) στο εξάμηνο και κύκλο εργασιών 11,48 εκατ ευρώ πραγματοποιεί εδώ και καιρό μια ανοδική κίνηση διαρκείας ξεκινώντας από την περιοχή των 3€ φτάνοντας στα 3,90€. Οι όγκοι βέβαια είναι πολύ χαμηλοί αλλά ο τρόπος της κίνησης μας τραβάει το τεχνικό βλέμμα καθώς από ότι φαίνεται μπορεί να δώσει τα 4,15€, επίπεδο τιμών, που έχει να γράψει από το καλοκαίρι του 2015. Τα υψηλά της μετοχής στη τελευταία  διετία είναι τα 4,82€.

mls-1

Ο Κορρές παρουσίασε μεγάλη άνοδο 91% στα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου  καθώς από τα 1,1 εκατ. ευρώ  πέρυσι εκτοξεύθηκε στα 2,2 εκατ. ευρώ  ενώ παρουσίασε  αύξηση τόσο στις συνολικές πωλήσεις όσο και στις λειτουργικές ταμειακές ροές. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον κερδοφορίας η μετοχή λαμβάνει τιμές στα 2,9€ λίγο πάνω δηλ από τα επίπεδα των 2,6€, όπου και έχουν σημειωθεί διαγραμματικά και οι περισσότεροι μεσομακροπρόθεσμοι πυθμένες. Και εδώ οι όγκοι συναλλαγών προβληματίζουν. Πιθανός ανοδικός στόχος τα 3,28€.

korres

Κέρδη  μετά φόρων 5,4 εκατ ευρώ έναντι 4,6 εκατ ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου πραγματοποίησε στο εξάμηνο και ο ΑΝΕΜΟΣ με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 15% στα 22,1 εκατ ευρώ. Μικροοικονομικά στοιχεία, που μπορούν να δημιουργήσουν με το κατάλληλο σπρώξιμο συνθήκες  απόδρασης από τα μακροπρόθεσμα επίπεδα αντίστασης των 0,80€. Η επιβεβαιωμένη διάσπαση του εν λόγω επιπέδου  εάν συνοδευτεί και με ισχυρό όγκο συναλλαγών θα βάλει πλάτη για την επόμενη περιοχή αντίστασης των 0,972 με 1,10 ευρώ.

anemos-1

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.