Ο ELA, οι τράπεζες και ένα (σχεδόν) matching Low

Υποκλέπτοντας τη τάση..
March 16, 2017
Πλαγίως, αναμένοντας το καθέτως…
March 17, 2017

 

Ακούγοντας πολλά τελευταία για την αύξηση του ELA και τις αρνητικές συνέπειες στις τράπεζες είπα να ρίξω μια ματιά στην εξέλιξη του. Η αύξηση του, τους τελευταίους δυο μήνες μπορεί να έδωσε και το έναυσμα για την πτώση των τραπεζών από τις αρχές Ιανουαρίου. Από την άλλη όμως, είχαμε και στο παρελθόν αύξηση του, και μεγαλύτερη μάλιστα, χωρίς να έχουν καταστραφεί (… περισσότερο) οι τράπεζες. Από ότι φαίνεται διατηρεί ακόμα μια πτωτική τάση. Επίσης έχει μειωθεί κατά 50% τους τελευταίους 21 μήνες.

Το μεσοπρόθεσμο διάγραμμα δείχνει απλά ότι η πορεία παραμένει ανοδική όσο βρίσκεται πάνω από τις 670 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη εικόνα (μαύρη διακεκομμένη γραμμή) παραμένει σε bearish mood. Ενδεχομένως στις 721 μονάδες να έχουμε μια βραχυπρόθεσμη στήριξη εάν ισχύσει το matching low . Επιβεβαίωση του όμως θα υπάρξει μόνο με τιμές πάνω από τις 734,54 μονάδες.

Η βραχυπρόθεσμη εικόνα φαίνεται καλύτερα στο επόμενο διάγραμμα, όπου διακρίνεται καλύτερα η πτωτική τάση με τα χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά. Το τελευταίο οχυρό είναι στις 687-690 μονάδες όπου συναντάει και την μεσοπρόθεσμη γραμμή στήριξης. Τιμές παρακάτω θα θέσουν σε κίνδυνο και την μεσοπρόθεσμη εικόνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις τράπεζες, θα βρείτε στα συνδρομητικά άρθρα.

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com