Ο καλός ο κακός και ο άσχημος..

Λάβετε θέσεις…..
October 5, 2017
NIKKEI Bull run at an end?
October 6, 2017

Ο «καλός» δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το Μυτιληναίο με τη τιμή του να συναλλάσσεται στα υψηλά παραμένοντας μέχρι στιγμής ανεπηρέαστος από τη βαριά ατμόσφαιρα της αγοράς. Διαγραμματικά το σημείο, που θα πρέπει να τμήσει ανοδικά με αυξημένο όγκο συναλλαγών είναι η περιοχή από όπου διέρχεται το καθοδικό τόξο αντίστασης μεταξύ των 8,52 με  8,60 ευρώ περίπου. Από εκεί και έπειτα εφόσον πατήσει στο επίπεδο των 8,80 ευρώ απελευθερώνεται  για τιμές άνω των 9,40 ευρώ. Υπόψη ότι πλέον είναι 3η δύναμη στο Γενικό Δείκτη με βαρύτητα κοντά στο 6% ενώ στο βάθος έρχεται και ο MSCI..

Το ρόλο του «κακού» παίζει ο τίτλος της Βιοχάλκο καθώς κάθεται τεχνηέντως πέριξ των 3 ευρώ  τραβώντας πάνω του αρκετούς Bearish επενδυτές, που ορέγονται τα μέχρι τώρα παχυλά ετήσια ποσοστιαία κέρδη των151%. Τα τελευταία όμως εξαμηνιαία αποτελέσματα (κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων, στα 170 εκ. ευρώ με αύξηση 45%) μπορούν με το κατάλληλο κλίμα να τον κάνουν όντως πολύ κακό για αυτούς και  ικανό  για όλα καθώς το διαγραμματικό του μάτι παραμένει καρφωμένο όχι στα 3,50 αλλά στα 4,08 ευρώ.

«Άσχημος»… ο ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών  ο οποίος κατηφορίζει συνεχώς από τα 2,15 ευρώ απογοητεύοντας όσους θέλησαν να φλερτάρουν ανοδικά μαζί του. Βραχυχρόνια προσοχή χρήζει  η περιοχή των 1,85 ευρώ διότι εάν προσεγγιστεί με ισχυρό όγκο συναλλαγών μπορεί να δώσει ανοδική κίνηση προς το όριο των 1,94 με 1,98 ευρώ. Σημαντική αλλαγή τάσης με τη ανοδική καταστρατήγηση των 2 ευρώ. Η εταιρεία πάντως είναι μονοπώλιο με συγκεκριμένα κέρδη κάθε χρόνο που δε μπορούν να έρθουν εύκολα σε αντιπαράθεση με τα 400 εκατ ευρώ κεφαλαιοποίηση, που έχει το Συμμετοχών.

* στο ρόλο του  «άσχημου» η πρώτη μου σκέψη πήγε στη ΜΙΓ αλλά εκεί δυστυχώς το ανοδικό σενάριο δε βγαίνει με τίποτα.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.