Ως εδώ καλή η διόρθωση…μετά;

Νέες ιδέες για FTSE,ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΕΛΠΕ,ΦΦΓΚΡΠ,ΕΤΕ,ΕΥΡΩΒ,ΦΡΛΚ,ΜΟΗ,ΔΕΗ
November 28, 2016
Ώρα αντίδρασης
November 29, 2016

Η πτωτική διορθωτική κίνηση της αγοράς που κορύφωσε στις 23 Νοεμβρίου μπορεί να είναι στο τέλος της. Τόσο ο ΓΕΝΙΚΟΣ δείκτης όσο και ο 25άρης έχουν ολοκληρώσει διορθωτική πτώση μέχρι το 38% Fibonacci retracement. Τυπικό επίπεδο ενός κύματος 4 αν υποθέσουμε οτι είναι κινητήρια η άνοδος από τα χαμηλά της 9ης Νοεμβρίου. Στις 24 Νοεμβρίου είχα ενημερώσει όσους με ακολουθούν στο twitter και τους συνδρομητές για το τι περίμενα μέσω του λογαριασμού @greekstocksT2D.

gd ftase

Από τα σημερινά επίπεδα  λοιπόν υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δούμε ανοδική κίνηση και νέα υψηλά προς τις 650 μονάδες ως το τελικό κύμα 5 της ανοδικής κίνησης. Από την άλλη αν συνεχιστεί η πτωτική κίνηση μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες για νέα υψηλά. Φυσικά οι τράπεζες είναι οι πιο ευάλωτες. Όπως και να έχει κάποιος που είναι αισιόδοξος θεωρώ οτι αξίζει σε αυτά τα επίπεδα να δοκιμάσει το λονγκ με σφιχτό στοπ. Προσωπικά δεν ανήκω στους αισιόδοξους, αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα αφού είμαι λάθος σε όλη τη διάρκεια του ράλυ πάνω από τις 600 μονάδες.

Συνεχίζω να βλέπω οτι η άνοδος αν και μεγάλη σε έκταση έχει καθαρά διορθωτική δομή (βάση κυμάτων) και άρα περιμένω την κύρια πτωτική τάση να ξαναδώσει κατεύθυνση. Προσοχή θέλει στα επίπεδα του ΓΔ 590-584. Αν διασπαστούν τέλος η άνοδος και τα καλά σενάρια. Όπως και να έχει προσοχή στο λονγκ και ειδικά στις τράπεζες όπου έχουν δοθεί επιβεβαιωμένα σήματα αντιστροφής της τάσης και κορύφωσης.

eurob alpha

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.