Πάνω σε κρίσιμο σταυροδρόμι…

Bearish late night signals against the Dollar
March 29, 2017
Το έχουμε κουράσει λίγο έτσι…..;
March 31, 2017

Η επιτυχής ανοδική τμήση της καθοδικής γραμμής βραχυχρόνιας τάσης “Β” στις 653 μονάδες έδωσε τα εχέγγυα στο Γενικό Δείκτη για τη καταγραφή νέων υψηλών  18 μηνών προσεγγίζοντας την περιοχή των 670 με 675 μονάδων.  Διαγραμματικά το επόμενο επίπεδο αντίστασης εντοπίζεται  στις 700 μονάδες με το ποιο σημαντικό σημείο να βρίσκεται τις 730 μονάδες. Βέβαια επειδή στα τωρινά επίπεδα τιμών ο Γενικός Δείκτης έχει από παλιά μια τάση υποτροπιασμού καλό θα ήταν να μη δηλώσει ανοδική αδυναμία, καθώς θα έδινε λαβές στους Bears για ένα pullback προς την προαναφερόμενη γραμμή των 653 μονάδων. Εκεί το απευχθέο σενάριο θα ήταν μια καθοδική καταστρατήγηση καθώς θα προκαλούσε έντονες ρευστοποιήσεις.

Πάνω στην αντίσταση των 1800 μονάδων έχει βρει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25  ψάχνοντας την αφορμή για να τη διασπάσει και να κινηθεί λυτρωτικά προς τα υψηλά του Μαΐου του 2015, στις 1870 μονάδες. Στην αντίθετη περίπτωση που δε βρει την αφορμή και δε μπορέσει να πατήσει πάνω στις 1800 μονάδες θα αναμέναμε έναν επανασχεδιασμό ανοδικής δράσης στη γνωστή περιοχή των 1760 μονάδων. Θετική είναι μέχρι τώρα και η ανοδική διάσπαση που επετεύχθη μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στο γνωστό ταλαντωτή RSI.

Φλερτ με τη γραμμή αντίστασης “W”  πραγματοποιεί  ο Τραπεζικός Δείκτης στο ημερήσιο chart τιμών αποτυπώνοντας όμως μέχρι τώρα άνω σκιές περίσκεψης και αναμονής στην περιοχή των 783 με 778 μονάδων. Έτσι ενώ η αδυναμία ανοδικής διάσπασης θα οδηγήσει καθοδικά προς το επίπεδο των 730 με 720 μονάδων η επιβεβαιωμένη ανοδική της τμήση θα σπρώξει το Τραπεζικό Δείκτη προς την πολύ κρίσιμη περιοχή των 850 μονάδων.

 

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.