Παντού 61,8% Φιμπονατσι

Gold daily analysis for September 28th
September 28, 2016
Turbo Ευάγγελος
September 29, 2016

Καλημέρα σε όλους, και να που το γνωστό σε όλους ράλυ τέλους του μήνα ξαναέρχεται και δεν προδίδει τους πιστούς του. Αλλά ας κοιτάξουμε καλύτερα τα σημεία προς τα πάνω σε μερικά διαγράμματα και τι κοινό έχουν που μπορεί να μας βοηθήσει στο να κατανοήσουμε που μπορεί να δούμε αντιστροφή τάσης και που διάσπαση.

Στα παρακάτω διαγράμματα βλέπουμε οτι οι αναπηδήσεις φτάνουν ή πλησιάζουν το 61,8% Fibonacci retracement. Από την εμπειρία μου ανεξαρτήτως αγοράς το επίπεδο αυτό πάντα είναι σημαντικό είτε ως στήριξη είτε ως αντίσταση.

opap ftban gd

vioh

mytil

ellaktor

Για ναδούμε λοιπόν ψηλότερα επίπεδα πρέπεινα σπάσουμε πρώτα αυτές τις αντιστάσεις. Χωρίς διάσπαση θα θεωρούμε οτι είδαμε πάλι απλά ένα ράλυ από αυτά που συναντάμετέλος του κάθε μήνα και με την συνέχεια να είναι γνωστή….προσοχή λοιπόν όσοι αγοράζουν σε αυτά τα επίπεδα γιατί βρισκόμαστε κάτω από βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις ή τουλάχιστον έχουμε την τάση να τις φτάσουμε.

eurob

gd2

Σε μία αγορά η οποία κινείται κυρίως πλάγια εδώ και πόσους μήνες, λογικό είναι και να έχουν κουραστεί οι επενδυτές και να έχουν ζαλιστεί από τα πολλαπλά σήματα αγοράς και πώλησης που τα συστήματα δίνουν. Μην ξεχνάμε οτι μετά την άνοδο από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου στα υψηλά του Ιουνίου έχουμε ήδη διορθώσει κοντά στο 61.8%(δεν το φτάσαμε). Βέβαια με την πλάγια κίνηση που κάνει η αγορά οι πιθανότητες είναι υπέρ μίας νέας καθοδικής κίνησης η οποία θα βρει σημαντική στήριξη στο 510.

Περισσότερες και λεπτομερέστερες αναλύσεις μπορείτε να διαβάσετε μέσω της υπηρεσίας Trading2day @ XA. Εκεί αναφέρω και τις συναλλαγές μου σε πραγματικό χρόνο που γίνονται με πραγματικά χρήματα…ξεκάθαρα και με διάθεση να εκτεθώ στις καλές και στις κακές μου επιλογές. Που αλλού θα βρείτε τέτοια διαφάνεια….και εγώ ως συνδρομητής σε πολλές υπηρεσίες στο εξωτερικό θέλω ξεκάθαρες απόψεις, ξέρω οτι στην τελική είναι δική μου η ευθύνη αλλά δεν θέλω να πληρώνω κάποιον που θα μου λέει ή πανω θα πάει ή κάτω. Ξεκάθαρα, απλά και κατανοητά.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.