Παιχνίδι ανόδου σε κατηφορικό …γήπεδο.

Επέστρεψαν…θα μείνουν?
February 2, 2017
Νέα θέση
February 2, 2017

Η διαγραμματική πτωτική διαφυγή με καθοδικό χάσμα από το σημείο των 635 μονάδων άναψε για το Γενικό Δείκτη τα φώτα  προς το πολύ σημαντικό επίπεδο στήριξης των 609 με 597 μονάδων.  Περιοχή, όπου διασταυρώνονται αρκετές γραμμές  στήριξης από το Σεπτέμβριο του 2016. Η καθοδική διάλυση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, των 597 μονάδων, δε θα είναι καλό νέο για το στρατόπεδο των “Bulls”, καθώς θα ανοίξει εκ νέου το μέτωπο των 570 μονάδων απομακρύνοντας ακόμα πιο πολύ το θετικό σενάριο ανοδικής ανάτασης προς τις 700 μονάδες. Σε πολύ βραχυχρόνιο πεδίο ο Γενικός Δείκτης οφείλει λόγω της σφοδρότητας της πτώσης από τις 664 έως τις 610 μονάδες ( ποσοστιαίες απώλειες -8%) να κάνει μια ανοδική επανεκτίμηση της διαγραμματικής περιοχής του χάσματος της Δευτέρας από τις 631 με 633 μονάδες. Ανοδικό πέρασμα από το εν λόγω σημείο θα αναθερμάνει τη ψυχολογία των αγοραστικών «παικτών», παρά τη κατηφορική κλίση του γηπέδου,  με πιθανό σπρώξιμο πάνω από τη «σέντρα»  των 648 με 650 μονάδων. Αντιθέτως ανοδική αδυναμία πέριξ των 635 μονάδων θα ενισχύσει τη κόπωση και τους αμφισβητίες.

gd

Πιθανό ανοδικό περιθώριο έως το όριο των 1700 μονάδων έχει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης  FTSE 25 μετά τη διακράτηση  των περιοχών όπου σημειώθηκαν οι τοπικοί πυθμένες του περασμένου Δεκεμβρίου στις 1623 μονάδες περίπου. Από εκεί και έπειτα η είσοδος του δείκτη μέσα στη ζώνη των 1700 με 1760 μονάδων θα επανεκτιμηθεί δεόντως. Αντιθέτως η άρνηση τμήσης των 1700 μονάδων θα φέρει αρνητικές βραχυχρόνιες εξελίξεις.

ftse

Τέλος όσον αφορά το Τραπεζικό Δείκτη, όπου και θα αναλύσουμε πιο εκτεταμένα μαζί με τις μετοχές που τον απαρτίζουν στο αυριανό συνδρομητικό κομμάτι,  αυτό που διακρίνεται είναι μια προσπάθεια ανοδικού «πισωγυρίσματος» προς το επίπεδο των 800 με 820 μονάδων έχοντας όμως πραγματοποιήσει σημαντικό όγκο συναλλαγών στο τελευταίο προπύργιο των “Bulls” στις 725 μονάδες. Στοιχείο που ίσως χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση.

dtr

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.