Περιμένοντας τα νέα ανοδικά καύσιμα…

Follow up σε ΓΔ, FTSE, ΕΤΕ, ΑΒΑΞ, ΙΝΛΟΤ, ΕΥΡΩΒ
January 5, 2017
Update για Πλαστικά Θράκης και Φουρλή
January 5, 2017

Ο Γενικός Δείκτης δείχνει στις τελευταίες συνεδριάσεις να φλερτάρει μετά την ανοδική τμήση των 640 με 643 μονάδων με την πολύ σημαντική ζώνη αντίστασης των 650 με 660 μονάδων. Ζώνη η οποία για να δώσει την επιβεβαίωση της ανοδικής διαφυγής θα πρέπει να αυξηθεί ο συνολικός τζίρος συναλλαγών σε επίπεδα άνω των 70 με 80 εκατομμυρίων ευρώ στοιχείο, που μέχρι στιγμής λείπει από το «ταμπλό» του χρηματιστηρίου. Τώρα εάν όντως στις επόμενες μέρες ο Γενικός Δείκτης περάσει πάνω από το σημείο των 660 μονάδων έχοντας ανά χείρας τα κατάλληλα ανοδικά εχέγγυα μπορεί να αποτυπώσει στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών το κατάλληλο τεχνικό βατήρα για μια κυματική κίνηση προς το επόμενο ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων. Στην αντίθετη όμως περίπτωση που ο δείκτης δηλώσει έντονη δυσπραγία αγοραστικής ώθησης θα πρέπει να αναμένουμε ένα υγιές pullback προς την περιοχή συγκέντρωσης των 640 με 635 μονάδων.

gd

Κάτι ανάλογο έχει κάνει και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, όπου μετά την αρπαγή των 1720 μονάδων έχει βρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες να λαμβάνει τιμές  άνω του προηγούμενου υψηλού των τελευταίων 6 μηνών προσεγγίζοντας τις 1778 μονάδες. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η διατήρηση των ανοδικών κεκτημένων με τη μη καθοδική τμήση των 1745 με 1740 μονάδων. Διαγραμματικά η ανοδική κίνηση του FTSE  μπορεί να τραβήξει ως την άνω πλευρά του καναλιού στις 1832 μονάδες περίπου.

ftse

Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης φαίνεται να έχει μπει μέσα στο επίπεδο διακύμανσης των 850 με 912 μονάδων δίχως όμως να έχει τα κατάλληλα καύσιμα για την πτήση προς το πολύ ισχυρό όριο των 1000 μονάδων. Βραχυχρόνια αρνητική είναι και η ένδειξη καθοδικής στροφής του τεχνικού δείκτη Relative Strength Index (RSI) πάνω στο σταυροδρόμι των 55 με 60 μονάδων. Πιθανή καθοδική διάτρηση των 850 μονάδων θα ανοίξει καθοδικά για τη κάτω πλευρά του καναλιού διακύμανσης στις 802 μονάδες περίπου.

dtr

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.