Περιμένοντας το θήραμα…

Oil at attractive levels
December 7, 2017
Patterns .. nothing more than patterns
December 8, 2017

Γενικός Δείκτης…πήγε να σπάσει ανοδικά το τόξο καθοδικής τάσης μεταξύ των 746 με 750 μονάδων ανοίγοντας το γκάζι για την αντίσταση των 770 μονάδων αλλά κάπου κοντά στις 760 μονάδες μπήκε «κόφτης» επαναφέροντάς τον κάτω από το εν λόγω τόξο αφήνοντας πίσω μια χαρακτηριστική αρνητική σκιά στο daily candlestick. Τώρα αυτό που δε πρέπει να γίνει για τους Bulls είναι ένα βίαιο κατέβασμα κάτω από τις 715 μονάδες, καθώς θα ενεργοποιήσει stop εντολές άμεσης ρευστοποίησης. Το ανησυχητικό είναι ότι πέρα από το φυσιολογικό rebound λόγο του έντονα πιεσμένου ελατηρίου των τραπεζών τα υπόλοιπα δεικτοβαρή χαρτιά πραγματοποιούν εδώ και μέρες  μια πλαγιοκαθοδική κίνηση τραβώντας έτσι το ανοδικό πράσινο χαλί του Γενικού Δείκτη.

ΜΥΤΙΛ…έδωσε το pullback, που αναμέναμε από την περιοχή των 9,20 προς το επίπεδο των 8,80 με 8,70 ευρώ ανοίγοντας  όμως το πεδίο για μια πιθανή διαγραμματική προσέγγιση της ζώνης στήριξης των 8,54 με 8,40 ευρώ , όπου ίσως θεωρηθεί ευκαιρία για αγοραστικό swing trade.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ.. η εξοδός του από τον  FTSE 25 στις 18/12  ίσως δώσει τιμές μέσα στο πολύ ενδιαφέρον αγοραστικό εύρος τιμών των 1,43 με 1,38 ευρώ.

ΦΟΥΡΛΗΣ….και εδώ η έξοδος από τον FTSE 25 μπορεί να δώσει καλές  τιμές μεταξύ των 5,20 με 5 ευρώ, όπου οι «ρυθμιστές» του χαρτιού θα προσπαθήσουν στις επόμενες συνεδριάσεις να το  λειάνουν ανοδικά, καθώς κάτω από τα 5 ευρώ θα έχουν θέμα…

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.