Περιμένοντας τους Διαβιβαστές…

Trading2day Telegram Free channel analysis
March 9, 2017
Gold wave analysis for March 10th
March 10, 2017

Το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη θυμίζει λίγο την αναμονή, που κάναμε στις τότε στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι οι Διαβιβαστές να «απλώσουν» το σύρμα επικοινωνίας. Ο Γενικός Δείκτης κάθεται πάνω από το όριο ανοχής των αγοραστών στις 638 μονάδες αρνούμενος να αναμετρηθεί με τη καθοδική γραμμή τάσης, που ενώνει σχεδόν τέσσερις τοπικές κορυφές και διέρχεται από τις 657 μονάδες. Πιθανή επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση της εν λόγω γραμμής με τζίρο συναλλαγών άνω των 70 εκατ. ευρώ θα βάλει τις βάσεις για μια γρήγορη ανάβαση προς το επίπεδο πρώτης αντίστασης των 685 με 690 μονάδων. Μέχρι τότε όμως η συνεχόμενη δυσπραγία επισκιάζει τις όποιες σύντομες προσπάθειες ανοδικής επαγρύπνησης.

Από τους επιμέρους τεχνικούς δείκτες οι Fisher Transform (10) και ο SMI Ergodic Oscillator (5,21) παρουσιάζουν σημάδια πιθανής ανοδικής συνέχειας με την τμήση των κινητών τους ενώ οι ταλαντωτές Chaikin Money Flow (21) και Relative Strength Index (14) παραμένουν σε θετικό momentum δίχως να έχουν προκαλέσει με τη κίνησή τους, καθώς διατηρούν μια σχετική απόσταση από τις υπεραγορασμένες περιοχές τιμών.

Θετικές είναι  οι ενδείξεις, που παίρνουμε από τους παραμετροποιημένους κινητούς μέσους McGinley Dynamic (14) και Square Moving Average (21) με το Γενικό Δείκτη να λαμβάνει τιμές πάνω από αυτούς.

Για άλλη μια φορά η είσοδος του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 μέσα στη ζώνη αντίστασης των 1740 με 1760 μονάδων έφερε ανοδικό «ρετάρισμα». Μόνο η  διαφυγή από την εν λόγω ζώνη θα δώσει πάτημα για την προσέγγιση των 1800 μονάδων.

Όσο ο Τραπεζικός Δείκτης «κρατάει» τη γραμμή στήριξης στις 740 με 743 μονάδες παραμένει στο ανοδικό παιχνίδι  των 840 με 850 μονάδων. Εάν όμως στις επόμενες συνεδριάσεις πραγματοποιηθεί καθοδική τμήση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα δώσει τιμές χαμηλότερα των 720 μονάδων.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.