Περιμένοντας τους…πωλητές

Δοκιμάζοντας τις αντοχές των λονγκ
January 18, 2018
Γενικός Δείκτης
January 18, 2018

FTSE 25 …έχει «φάει» καθοδικά ότι με κόπο πήρε μέσα σε σχεδόν 7  συνεδριάσεις επιτείνοντας ακόμα πιο πολύ τις ενδείξεις κοπιώδης συσσώρευσης και διανομής μεταξύ των 2155 με 2185 μονάδων. Πρώτο σημείο διαγραμματικής στήριξης και  αντιπαράθεσης η περιοχή που εκτείνεται από τις 2120 έως τις 2108 μονάδες. Καθοδική καταστρατήγηση των 2100 μονάδων με αύξηση στο τζίρο των ρευστοποιήσεων θα σπρώξει το δείκτη έως τις 2074 μονάδες. Αντιθέτως η «ανεκτικότητα»  των 2100 μονάδων στις όποιες πτωτικές παρενοχλήσεις  θα δώσει το δικαίωμα για άλλη μια ανοδική «έξοδο» προς το κρίσιμο επίπεδο πέριξ των 2180 μονάδων. Πάντως ισχυρή αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό μερικής κατοχύρωσης  κερδών των τελευταίων εβδομάδων θα δοθεί με την ανοδική διαφυγή πάνω από το πολυαναφερόμενο επίπεδο των 2200 μονάδων, καθώς  έτσι θα ανοίξει το δρόμο για τη καταγραφή τιμών άνω των 2240 μονάδων. Από απόψεως τεχνικών δεικτών αρνητική είναι η μέχρι τώρα αποτυπωμένη στροφή αποσυμφόρησης της υπεραγορασμένης κατάστασης του ταλαντωτή Relative Strength Index.

ΕΛΠΕ.. όπως είχα αναφέρει έκανε και τη ανοδική «απλωτή» λίγο πάνω από το επίπεδο των 8,13 ευρώ δίχως το αποτέλεσμα της κατοχύρωσης, καθώς συναλλάσσεται εκ νέου γύρω από το όριο των 8 ευρώ αφήνοντας περιθώριο για την εκδήλωση  μιας κατηφορικής κίνησης προς τις βραχυχρόνιες στηρίξεις των 7,80 με 7,65 ευρώ.

Folli Follie.. περιμένουμε τη καθοδική επίσκεψη στο επίπεδο των 18,10 με 17,85 ευρώ για να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις αγοραστικού retracement.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ…δεν άντεξε τελικά να δει κατάματα την περιοχή αντίστασης των 4 ευρώ στρέφοντας το βήμα της προς τον γνωστό κατηφορικό δρόμο που οδηγεί στη ζώνη στήριξης των 3,20 με 3 ευρώ. Εκεί αναλόγως με τις δυνάμεις που θα παρατάξουν αμφότερα τα δύο στρατόπεδα Bulls Vs Bears θα πάρουμε και τις κατάλληλες αποφάσεις.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.