Ποιό είναι το πλάνο μας για τις αρχές του νέου έτους

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

Καλημέρα σε όλους και πάλι συγνώμη για την Παρασκευή αλλά και χθες που δεν ανέβηκαν συνδρομητικά άρθρα. Μία τα χιόνια, μία τα ταξίδια λόγω των εορτών…..μας πήγαν λίγο πίσω. Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια που κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα να ενισχύσουμε κάποιους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τα παιδιά που στηρίζουν. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από οτι περίμενα και τα λόγια σας μου δίνουν ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας όπου ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων συνεχίζει να κατηγορεί μόνο τρίτους για την κατάντια μας ως χώρα και βλέπει μόνο μίσος και συνομωσίες εναντίων μας. Να είμαστε καλά και του χρόνου εδώ με υγεία (πάνω από όλα), κέρδη και διάθεση να ξαναπροσφέρουμε στα παιδιά. Στα της καθημερινότητας και του ΧΑ τώρα.

Οι θέσεις μας.

Όπως είχα πει και σε παλιότερο άρθρο το βασικό μου σενάριο είναι οτι η άνοδος αυτή που κάναμε ήταν διόρθωση και όχι αρχή νέας ανοδικής κίνησης για νέα υψηλά. Για να επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό πρέπει να σπάσουμε πτωτικά το 758 στον ΓΔ…ή έστω έτσι θα ακυρωθεί το άμεσα ανοδικό σενάριο. Συνεχίζω να είμαι αρνητικός απέναντι στις τράπεζες και ουσιαστικά hedgάρω την θέση μου εκεί με ΕΥΔΑΠ και ΑΡΑΙΓ λονγκ. Δεν περιμένω πολλά αυτή την εβδομάδα. Θα μου κάνει έκπληξη αν το μαγαζί κουνηθεί έντονα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ δείκτης έπιασε τέλεια την αναλογία 1 προς 1 της πρώτης ανόδου και έφτασε και το 61.8% Fibonacci retracement. Η αγορά θα γυρίσει από αυτά τα επίπεδα κατά 99% για μένα. Το θέμα είναι πόσο βαθειά θα είναι η πτώση και τι δομή θα έχει. Εκεί θα πρέπει να δώσουμε και την μεγαλύτερη προσοχή μας.

Η ΕΥΔΑΠ δεν θα ήθελα να χάσει το 6,15€. Η ΑΡΑΙΓ το 8,05€. Η ΠΕΙΡ αν σπάσει πτωτικά το 2,83€ τέλος νομίζω η άνοδος. Θα έχει ξεκινήσει νέο πτωτικό κύμα. Βραχυπρόθεσμη στήριξη εκεί στο 3,12€ το οποίο αν διασπαστεί σε 4ωρο, δίνει σήμα πώλησης καινούριο.

Το πλάνο μου λοιπόν είναι να κρατήσουμε στάση αναμονής και να δούμε τι θέλει η αγορά…ενίσχυση των σορτ ή κλέισιμό τους στο γύρισμα? Υπομονή…την άλλη εβδομάδα θα έχουμε λογικά περισσότερα στοιχεία για να αναλύσουμε.

Αυτά τα ολίγα από εμένα σήμερα, αν δω κάτι άλλο θα επανέλθω. Για την ΑΛΦΑ θα διαβάσετε στο δωρεάν άρθρο της ημέρας.

Καλή συνέχεια σε όλους

 

[/ihc-hide-content]

One thought on “Ποιό είναι το πλάνο μας για τις αρχές του νέου έτους

Leave a Reply