Πονοκέφαλος για τους επενδυτές το ΧΑ

Με τον ΓΔ στις 624,25 μονάδες αυτή την στιγμή και λίγο πριν την μικρή λήξη των παραγώγων, οι πιέσεις συνεχίζονται στην αγορά. Δυόμιση μέρες κατάφερε να σηκώσει κεφάλι αλλά πάλι πίεση. Τεχνικά εδώ και καιρό δεν έχει αλλάξει η τάση. Οι αναπηδήσεις είναι για την ώρα ευκαιρίες για σορτ. Δεν έχει αλλάξει κάτι.

Τελικά το 640-650 δεν κατάφερε να το καβαλήσει. Η δομή της ανόδου τρικυματική. Οι κυματιστές ξέρουν τι σημαίνει αυτό πολύ καλά. Υπάρχει ενδεχόμενο να κάνει πιο περίπλοκη ανοδική αντίδραση αλλά αυτό θα το ξαναδούμε αν σπάσει ανοδικά το 638.

Κάνοντας zoom out βλέπουμε τον ΓΔ να πλησιάζει το 61,8% Fibonacci retracement στις 600 μονάδες περίπου. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα κάνει χαμηλό εκεί και θα γυρίσει πάνω, αλλά το οτι είναι ένα πολύ σημαντικό Fibo επίπεδο τιμών και πάντα χρήζει προσοχής. Συνήθως παρατηρείται αντιστροφή τάσης σε αυτό το επίπεδο.

ΟΤΕ

Όλοι τον έχετε δει τον ΩΚΩ και την διάσπαση της γραμμής λαιμού. Την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε και επιβεβαίωση (back test) του σημείου στήριξης που έσπασε και πλέον είναι αντίσταση. Εννοείται οτι η απόρριψη της τιμής στα 10-10,20€ και το γύρισμα κάτω από το 9,90€ ήταν ένα πολύ κακό σημάδι. Παραμένουμε απαισιόδοξοι όσο κρατάμε κάτω από τα  χαμηλά αυτής της εβδομάδας.

ΟΠΑΠ

Και ο ΟΠΑΠ τα ίδια χάλια….μάλλον θέλει να συναντήσει την ανερχόμενη μαύρη γραμμή στήριξης….εκεί γύρω από τα 7-7,30€

 

Η απόδοση στο 10ετές τι κάνει;

Όχι μόνο ακύρωσε τον θετικό σχηματισμό ΩΚΩ, έσπασε ανοδικά την κατερχόμενη μπλε γραμμή αντίστασης και πάει να αρχίσει να κάνει υψηλότερα υψηλά και υψηλότερ χαμηλά…..Πολύ αρνητικό για την αγορά το γεγονός οτι έκανε back test και μετά αναπήδηση. Το 4,75-4,85% αν σπάσει ανοδικά θα έχουμε λογικά και τον ΓΔ κάτω από 600 μονάδες….οπότε ας ρίχνουμε και μερικές ματιές εκεί….

Και κάτι για τους συνδρομητές…..

ΕΤΕ

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

Η πτώση στην ΕΤΕ δεν έχει ολοκληρωθεί και κυματικά βλέπω να έχει και άλλο δρόμο. Μπορεί πρώτα να κάνει ανοδική αντίδραση προς το 1,55-1,75€ αλλά η συνέχεια δεν είναι καλή…..Σε πρώτη φάση, 4ωρο κλείσιμο πάνω από το 1,51€ θα είναι το πρώτο σημάδι αντιστροφής της τάσης.

Τις σορτ θέσεις σε ΟΤΕ ΠΕΙΡ τις κρατάμε μέχρι νεωτέρας

 

[/ihc-hide-content]

 

Καλό ΣΚ σε όλους

Leave a Reply