Πονοκέφαλος για τους επενδυτές το ΧΑ

Η μάχη συνεχίζεται
October 18, 2018
Κλείσιμο θέσης
October 19, 2018

Με τον ΓΔ στις 624,25 μονάδες αυτή την στιγμή και λίγο πριν την μικρή λήξη των παραγώγων, οι πιέσεις συνεχίζονται στην αγορά. Δυόμιση μέρες κατάφερε να σηκώσει κεφάλι αλλά πάλι πίεση. Τεχνικά εδώ και καιρό δεν έχει αλλάξει η τάση. Οι αναπηδήσεις είναι για την ώρα ευκαιρίες για σορτ. Δεν έχει αλλάξει κάτι.

Τελικά το 640-650 δεν κατάφερε να το καβαλήσει. Η δομή της ανόδου τρικυματική. Οι κυματιστές ξέρουν τι σημαίνει αυτό πολύ καλά. Υπάρχει ενδεχόμενο να κάνει πιο περίπλοκη ανοδική αντίδραση αλλά αυτό θα το ξαναδούμε αν σπάσει ανοδικά το 638.

Κάνοντας zoom out βλέπουμε τον ΓΔ να πλησιάζει το 61,8% Fibonacci retracement στις 600 μονάδες περίπου. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα κάνει χαμηλό εκεί και θα γυρίσει πάνω, αλλά το οτι είναι ένα πολύ σημαντικό Fibo επίπεδο τιμών και πάντα χρήζει προσοχής. Συνήθως παρατηρείται αντιστροφή τάσης σε αυτό το επίπεδο.

ΟΤΕ

Όλοι τον έχετε δει τον ΩΚΩ και την διάσπαση της γραμμής λαιμού. Την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε και επιβεβαίωση (back test) του σημείου στήριξης που έσπασε και πλέον είναι αντίσταση. Εννοείται οτι η απόρριψη της τιμής στα 10-10,20€ και το γύρισμα κάτω από το 9,90€ ήταν ένα πολύ κακό σημάδι. Παραμένουμε απαισιόδοξοι όσο κρατάμε κάτω από τα  χαμηλά αυτής της εβδομάδας.

ΟΠΑΠ

Και ο ΟΠΑΠ τα ίδια χάλια….μάλλον θέλει να συναντήσει την ανερχόμενη μαύρη γραμμή στήριξης….εκεί γύρω από τα 7-7,30€

 

Η απόδοση στο 10ετές τι κάνει;

Όχι μόνο ακύρωσε τον θετικό σχηματισμό ΩΚΩ, έσπασε ανοδικά την κατερχόμενη μπλε γραμμή αντίστασης και πάει να αρχίσει να κάνει υψηλότερα υψηλά και υψηλότερ χαμηλά…..Πολύ αρνητικό για την αγορά το γεγονός οτι έκανε back test και μετά αναπήδηση. Το 4,75-4,85% αν σπάσει ανοδικά θα έχουμε λογικά και τον ΓΔ κάτω από 600 μονάδες….οπότε ας ρίχνουμε και μερικές ματιές εκεί….

Και κάτι για τους συνδρομητές…..

ΕΤΕ

This content is locked. Only for paid subscriptions

Το περιεχόμενο της σελίδας είναι διαθέσιμο μόνο μετά από αγορά συνδρομής

Buy a subscription to Unlock The Content!

Πρέπει να είστε συνδρομητής για να διαβάσετε το άρθρο

 

Καλό ΣΚ σε όλους

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.