Προσδοκείες, συμφωνίες και η αγορά

‘Νενικήκαμεν’
December 6, 2016
Εδώ κρίνεται η μεσοπρόθεσμη τάση του ΧΑ, (Fibonacci speaking)
December 8, 2016

Νέο υψηλό η αγορά όπως αναμενόταν από την τελευταία μου ανάρτηση ώστε να ολοκληρωθεί η 5κυματική ακολουθία. Ακόμη δεν δείχνει να έχουμε ολοκληρώσει το 5ο κύμα οπότε μπορεί η αγορά να συνεχίσει ακόμη πιο ψηλά. Όσο κρατάμε πάνω από τις 615-610 μονάδες η τάση παραμένει ανοδική με πρώτο στόχο το 650.

gd

Νέα υψηλά και αποκλίσεις. Μετά την συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα και παράταση στην συμφωνία για την αξιολόγηση βλέπουμε αύξηση σημαντική στον τζίρο και ειδικά τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν. Αυτά είναι κύρια χαρακτηριστικά αγοράς με τάση. Οι τεχνικοί δείκτες όμως μου λένε οτι δεν θα έχει διάρκεια. Μην ξεχνάμε οτι αύριο έχουμ ΕΚΤ και Μάριο Ντράγκι….θα πει τίποτα για το QE και την Ελλάδα; Θα πει τίποτα γενικότερα για το πλάνο της ΕΚΤ για το QE; Γιατί πέρα από την συμφωνία για την βιωσιμότητα του χρέους που απαιτείται χρειάζεται και να συμφωνηθεί ολόκληρη η αξιολόγηση (τα 2 προαπαιτούμενα του Μάριο) για να μπεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Έχουμε λοιπόν δρόμο μπροστά μας….και αν ο Ντράγκι προιδεάσει οτι το πρόγραμμα το οποίο ήταν να ολοκληρωθεί Μάρτιο του 2017 πει οτι δεν θα υπάρξει επέκτασή του; Δεν θα αρέσει αυτό στην Ελλάδα….οπότε παρακαλάμε να έχουμε επέκταση του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο (κάτι που σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg είναι αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι).

Καθαρά κυματικά θεωρώ πολύ δύσκολο η άνοδος που έχει ξεκινήσει από τις 516 μονάδες να είναι κινητήρια και να έχουμε ξεκινήσει νέα ανοδική κίνηση. Η ψυχολογία πάντως  και η αύξηση του τζίρου στα υψηλά ταιριάζει γάντι στα χαρακτηριστικά ενός κύματος Β.

gd-1

Αυτό είναι το σενάριο που κοιτώ και προτιμώ σε σχέση με τα εναλλακτικά και θεωρώ πιο πιθανό. Η δομή της κίνησης από το 516 του ΓΔ είναι αυτή που με κάνει να παραμένω απαισιόδοξος.

gd-2

και αυτή είναι η μεγαλύτερη εικόνα που πλέον μου φαίνεται η πιο πιθανή. Δεν νομίζω οτι θα δούμε χαμηλότερα χαμηλά πλέον στην αγορά μας. Αλλά μία κίνηση ξανά προς τις 500 μονάδες είναι η επόμενη μεγάλη κίνηση που περιμένω. Σημαντικό διάγραμμα που πρέπει να κοιτάμε είναι και αυτό της απόδοσης του 10ετούς.

gr10y

Προσωπικά έχω πέσει έξω στην άνοδο αυτή και το πληρώνω…αλλά έτσι είναι αυτά, οι επιλογές μας πληρώνονται….σε αυτό το site μόνο αλήθειες θα διαβάζετε..όταν λέω οτι αγοράζω το κάνω…όταν πουλάω το κάνω…δεν κάνω paper trading και ούτε ξεχνάω τις κακές επιλογές μου…σε αντίθεση με τους περισσότερους traders του διαδικτύου που όλως περιέργως μόνο κερδίζουν!!!

Αυτά από εμένα…καλό trading και καλή συνέχεια!!

ΥΓ. Το σενάριό μου θα βγει λάθος αν σπάσουμε το 650-660 και αρχίσουμε να απομακρυνόμαστε από αυτό. Επόμενος ανοδικός στόχος είναι οι 750 μονάδες αλλά αυτό μακροπρόθεσμα ανοίγει, βάση κυματικής θεωρίας, πολύ άσχημα σενάρια….γιατί η δομή της ανόδου δεν είναι κινητήρια….δεν έχει δηλαδή τα χαρακτηριστικά κύριας τάσης.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.