Προσοχή σε αυτά τα 2 χαρτιά

Νέα θέση
October 5, 2016
Trading μέσα στο εύρος τιμών 585-550
October 7, 2016

Καλημέρα σε όλους, η αγορά πάλι κάτω από το 580-585 δείχνει σημάδια κούρασης και χωρίς διάθεση από τις τράπεζες για βοήθεια…έτσι δεν γίνεται διάσπαση. Έτσι δεν θα έχουμε ανοδική τάση…ούτε βραχυπρόθεσμη. Η αγορά κινείται σε ένα πλάγιο εύρος τιμών και ο ΓΔ χτυπάει την άνω bollinger και δεν μπορεί αλλά ούτε έχει την υποστήριξη για να κάνει κάτι καλύτερο…άρα με τον δείκτη να έχει φτάσει τα όριά του, χωρίς τράπεζες και χωρίς κάποιο εξωτερικό ερέθισμα-αφορμή, τα σορτ είναι πάλι αυτά που θα πληρώσουν.

ΓΔ

gd

Ας δούμε 2 μετοχές με πολύ ενδιαφέρον μπροστά τους αφού βρίσκονται σε κομβικά σημεία για την μεσοπρόθεσμη τάσης τους.

ΕΛΠΕ

elpe

Εβδομαδιαίο ΕΛΠΕ τεστάρει το Ichimoku cloud και την μπλε κατερχόμενη γραμμή τάσης. Πλησιάζει σε σημείο που μπορεί να δούμε απόρριψη. Επιβεβαίωση με διάσπαση της κόκκινης γραμμή τάσης στο 3,50€. Ανοδική διάσπαση της μπλε γραμμής όμως και διάσπαση πάνω από το σύννεφο θα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για την μακροπρόθεσμη τάση.  Προσοχή λοιπόν στο 4,10-4,30€ για απόρριψη.

ΑΡΑΙΓ

araig-1

Κλασσικός σχηματισμός Ωμος Κεφάλι Ωμος με γραμμή λαιμού στα 6€. Εβδομαδιαίο κλείσιμο από κάτω δεν θα είναι καλό σημάδι. Το 7,10-7,20€ είναι το σημείο από πάνω που πρέπει να διασπαστεί για να ‘απογειωθεί’ αφού όλοι όσοι πόνταραν την πτώση θα αρχίζουν να αλλάζουν γνώμη. Διάσπαση όμως της γραμμής λαιμού θα δώσει στόχο προς τα 4-3,55€.

Πάμε τώρα να δούμε και τις θέσεις μας. ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΑΛΦΑ παραμένω σορτ.

ote otefractal opap

Οι αποκλίσεις μας κράτησαν σορτ στον ΟΠΑΠ. Το fractal στον ΟΤΕ αλλά και η διάσπαση της στήριξης στο 7,90€ σε συνδυασμό με την ανικανότητα να περάσει το 8,12€ μετά την αναπροσαρμογή των δεικτών, με έκαναν να γυρίσω σε σορτ αφού οι στόχοι εδώ είναι προς τα 7€ και χαμηλότερα. Όπως και εγώ έτσι και πολύ άλλοι πίστευαν οτι μετά την αναπροσαρμογή των δεικτών θα τελειώσουν οι πιέσεις στον ΟΤΕ και θα ανακάμψει προς τα 9€…θεωρώ πως οι περισσότεροι από αυτούς που το πίστευαν έχουν πλέον εγκλωβιστεί και δεν δέχονται να πάρουν τις ζημιές τους.

Γενικά πιστεύω άλλη μία βόλτα προς το 550 του ΓΔ θα την δούμε. Όσο δεν βρίσκουμε αφορμή ή χρήματα να γίνει διάσπαση της πλάγιας τάσης, η αγορά θα μας ταλαιπωρεί και θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα χαρτιά.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.