Προσοχή στα..μικρομεσαία

Βρήκαμε τοίχο (820)….θα τον σπάσουμε;
January 4, 2018
Ολα τα intraday επαιξαν σύμφωνα με το πλάνο μας…
January 5, 2018

Μπορεί εδώ και μέρες ο Γενικός Δείκτης να μάχεται με τις 820 μονάδες αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου, που έχουν ήδη διπλώσει όπως ο  δείκτης FTSE/Athex  Mid & Small Cap θεμελιωδών μεγεθών, που ξεκίνησε να υπολογίζεται από τις 1000 μονάδες στις 29/10/2012. και στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει σπάσει το φράγμα των 2000 μονάδων κινούμενος πλέον προς τις 2150 μονάδες.

Ο δείκτης αυτός περιλαμβάνει τις 20 καλύτερες μικρομεσαίες εταιρείες με όρους θεμελιωδών αριθμοδεικτών  σύμφωνα με τον οίκο FTSE International Limited. Κάποιες από τις εταιρείες που απαρτίζουν το δείκτη και παρουσιάζουν διαγραμματικό ενδιαφέρον είναι:

ΤΕΝΕΡΓΑ…σύμφωνα με το μηνιαίο διάγραμμα το σημείο που θα ανοίξει το δρόμο για τα 6 ευρώ είναι τα 4,87 ευρω. Ο μεσοπρόθεσμος ανοδικός στροφέας σπρώχνει για υψηλότερα.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ…η ανοδική διαφυγή από το χείλος των 1,10 ευρώ του  μεσοπρόθεσμου pattern συσσώρευσης δίνει περιθώριο για τα 1,45.

ΚΡΙ  ΚΡΙ … το μηνιαίο διάγραμμα το μαρτυράει. Διακράτηση της ανοδικής διάσπασης στα 3 ευρώ μπορεί να σπρώξει τη τιμή της μετοχής προς τα 3,70.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.