Προσπάθεια να ξεχωρίσουμε……

 

Όλα αυτά τα χρόνια που οι αγορά η δική μας έπεφτε και οι τράπεζες μηδένιζαν, κοιτάγαμε τους διεθνείς δείκτες να γράφουν νέα ιστορικά υψηλά και λέγαμε…τι θα γίνει εδώ αν ξεκινήσουν την διόρθωση οι μετοχές τους? πόσο κάτω θα πέσουμε και εμείς. Να λοιπόν που στις τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά μας δεν ακούει στην πτώση του Ντάου Τζόνι και στις καμπάνες που χτυπάνε οι αρκούδες. Με οδηγό τις τράπεζες ο ΓΔ πλησιάζει το εμπόδιο των 640-650 μονάδων….θα το σπάσει? ή θα πονέσει πάλι το χέρι….μή φάμε και ξύλο από πάνω.

Στο αυτοματοποιημένο σύστημα η τάση παραμένει πτωτική αλλά ο δείκτης έχει πλησιάσει το 1ο επίπεδο συναγερμού. Κλείσιμο πάνω από το 637 μας γυρνάει σε ουδέτερη τάση. Εγώ θα του δώσω και λίγο αέρα μέχρι το πρόσφατο υψηλό σε κλείσιμο το 645.

Λόγω τραπεζικού δείκτη πιστεύω πως μπορεί να δούμε μία γενικευμένη ευφορία στην αγορά μας, αλλά επειδή οι τράπεζες πιέστηκαν περισσότερο…αυτές θα είναι οι πρωταγωνίστριες……ο τραπεζικός μπορεί να έχει ξεκινήσει 4ο ανοδικό κύμα οπότε δεν θεωρώ πως πρέπει να κοιτάμε το σορτ στις  τράπεζες.

Στον ΟΤΕ που έχω σορτ θέση δεν θέλω να τον δω πάνω από τα 10€ πάλι γιατί έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για το 10.50€.  Το 9,55€ είναι πολύ σημαντική επιβεβαιωμένη στήριξη. Οι λονγκ θα πρέπει να το έχουν στοπ αυτό το επίπεδο τιμών.

Παρασκευή σήμερα….και όπως λέω σε όλους όσους με ρωτάνε καμία ιδέα για trading σήμερα? Υπό νορμάλ συνθήκες Παρασκευή κλείνουμε θέσεις…δεν ανοίγουμε…για αποφυγή εκπλήξεων μέσα στο ΣΚ. Από Δευτέρα πάλι….πόσο διαφορετικές να είναι οι τιμές την Δευτέρα???

 

 

Καλό ΣΚ σε όλους και υγεία….μην ξεχνάτε την υγεία!!!

 

 

Leave a Reply