Προβλέποντας το μέλλον….

Μικρές σε δράση (ΚΛΜ, ΕΛΤΟΝ, ΚΡΙΚΡΙ)
July 3, 2017
Διαγραμματική ματιά στον Ελλάκτωρ…
July 4, 2017

 

Καλημέρα σε όλους. Μία αβεβαίοτητα στην αγορά υπάρχει, ένας φόβος παραμονεύει…και αυτό είναι πάντα καλό για τους ταύρους….Ας δούμε όμως ένα ένα τα σημαντικά σημεία και τις θέσεις μας.

Γενικός. Κρατάει τις 800 μονάδες. Θετικό. Από 20 Ιουνίου ουσιαστικά κάνει πλάγια κίνηση. Αν χάσει το 800 πάει για 750 και ίσως και χαμηλότερα. Προσοχή.

Τραπεζικός. Το 1080 παραμένει κλειδί. Θέλουμε κλείσιμο από πάνω, αλλιώς μία τριπλή απόρριψη μπορεί να τον στείλει πίσω στις 900 μονάδες. Πλάγια κίνηση και εδώ κατά κύριο λόγο, στήριξη οι 1000 μονάδες, πιθανότερο το ανοδικό ξέσπασμα.

Θέσεις.

Λονγκ ΕΧΑΕ ΕΥΔΑΠ ΠΕΙΡ, Σορτ ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ τον περιμένω να γυρίσει προς το Ichimoku cloud. Σε διορθωτική φάση, όσο βρίσκεται κάτω από την μπλε γραμμή τάσης είναι για χαμηλότερα. Στοπ παραμένει το 10,12€. Στόχος το 9,50-9,60€.

ΕΥΔΑΠ παραμένουμε λονγκ, σημαντικό οτι κράτησε την μπλε γραμμή και το Ichimoku. Αν σπάσει η διπλή κορυφή στο 6,08€ (μην ξεχνάμε έδωσε και μέρισμα) θα δώσει νέα ώθηση στη μετοχή και θα ενισχύσω σημαντικά την θέση μου.

ΕΧΑΕ όπως είπε και ο Αντώνης χθες στην ανάλυσή του δείχνει σημάδια γυρίσματος προς το 5,50€. Παραμένω αισιόδοξος, διορθωτική δείχνει η πτώση, έχει βγει από το ανοδικό κανάλι, περιμένω να βρει στήριξη στο Ichimoku cloud γύρω από το 5,50€.

ΠΕΙΡ μετά από μία ζόρικη κίνηση προς το 0,2050€ που είχα ως στοπ, γύρισε ανοδικά και παραμένουμε λονγκ. Διάσπαση του 0,2360€ θα δώσει νέα ώθηση πιστεύω προς νέα υψηλά και το 0,27€? μπορεί. Πρέπει όπωσδηποτε να κρατήσει η μετοχή πάνω από την μπλε γραμμή στήριξης.  Αν σπάσει το 0,2080€ πάει για 0,1850-0,19€. Στοπ το 0,2050€ παραμένει.

Ο ελλάκτωρ όπως είχα γράψει στο 1,48€ έδωσε ωραίο σήμα αγοράς αλλά τελικά δεν τσίμπησα στο γύρισμα στο 1,46€. Πλέον έσπασε το 1,55-1,56€ και έχει ξεκινήσει νέο ανοδικό κύμα.  Βλέπω πολύ κόσμο και ασχολείται με το ΜΙΓ….προσοχή παιδιά…είναι από τα πιο ύπουλα βρωμόχαρτα.

Υπομονή λοιπόν, η αγορά βρίσκεται σε πλάγια κίνηση και δεν υπάρχει ξεκάθαρη βραχυπρόθεσμη τάση.  Όπως βλέπετε και εγώ συντηρητικά σχετικά παίζω χωρίς πολλές κινήσεις και με τα στοπ μου σε σημεία καμπής. Η κύρια τάση παραμένει λονγκ και για αυτο τον λόγο τα περισσότερα trades μου αφορούν την  bullish πλευρά. Μόνο ο ΟΠΑΠ έχει δώσει σήμα πτωτικό και αυτό μάλλον για διόρθωση όχι για αλλαγή τάσης.

 

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.