Ψάχνοντας πατήματα…

Άνοιγμα νέας θέσης
October 4, 2018
Back test του τραπεζικού και οι τράπεζες δύο ταχυτήτων
October 5, 2018

Πολύ υγρασία είχε φαίνεται το «υπόγειο», που εκτείνεται έως και τις 1688 μονάδες για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 αποτρέποντάς τον να παραμείνει κάτω από τη στήριξη των 1755 μονάδων. Για τη συνέχεια τώρα το ζητούμενο για τους αγοραστές είναι κατά πρώτον η επιτυχής απομάκρυνση  από το προαναφερόμενο επίπεδο και κατά δεύτερον η άμεση επιστροφή του δείκτη άνω των 1800 μονάδων. Οποιαδήποτε άλλο πλάνο αδυναμίας θα επιφέρει νέο κύμα ρευστοποιήσεων με πιθανή τη καθοδική καταστρατήγηση των 1755 μονάδων.

Τα είδε όλα ο Τραπεζικός Δείκτης μετά τη τμήση της σημαντικής ζώνης στήριξης των 563 με 550 μονάδων φτάνοντας σε πτώση έως και το -17,5%.Το πρωτεύον στοιχείο στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών είναι η επαναφορά του δείκτη άνω των 550 μονάδων για να μπορέσουμε να πούμε ότι η προηγούμενη βίαιη κίνηση εκτόνωσε για τα καλά τους πωλητές.  Ειδάλλως ένα ημερήσιο κλείσιμο χαμηλότερα κυρίως των 530 μονάδων λόγω και του βάρους των εκεί συναλλαγών θα σπρώξει το Τραπεζικό Δείκτη για άλλο ένα κατέβασμα προς το επίπεδο των 500 μονάδων.

ΜΥΤΙΛ.. όχι μόνο στάθηκε όρθιος στο κύμα ρευστοποιήσεων αλλά γράφει και τιμές πάνω από το επίπεδο εγρήγορσης των 8,80 ευρώ. Πάτημα πάνω από εκεί θα φέρει τη τιμή της μετοχής άνω των 9 ευρώ με όριο τα 9,38 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ….όπως έχω πολυαναφέρει τιμές πέριξ των 5 με 5,15 ευρώ προσφέρονται ως ευκαιρία αγοράς μιας και η μετοχή είναι από τις λίγες μερισματοφόρες με γεμάτο ταμείο…Πλησίον όμως του επιπέδου αντίστασης των 5,64 ευρώ θέλει λίγο προσοχή.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.