Πτωτικό άνοιγμα….η συνέχεια;

 Καλημέρα σε όλους,

με πτωτικές διαθέσεις ανοίγει σήμερα Τρίτη το ΧΑ και με πιέσεις στις τράπεζες και την ΕΕΕ να προσπαθεί όπως και χθες να κρατήσει τον ΓΔ ψηλότερα  και ταυτόχρονα να σπρώχνει τον ΓΔ στι 585  μονάδες και να δημιουργεί μία ψεύτικη εικόνα…έχει καμία σχέση η αγορά και κυρίως οι τράπεζες τώρα στο 580 με το τέλος Αυγούστου όταν ξαναήταν ο ΓΔ στο 585; Η ΑΛΦΑ τότε  χτύπαγε το 1,90€, Η ΕΤΕ το 0,22€, η ΕΥΡΩΒ το 0,60€ και η ΠΕΙΡ το 0,16€. Χωρίς τράπεζες πάρτυ δεν έχει.

25άρης

ftase

Με αποκλίσεις έφτασε το 78,6% της πτώσης και χτυπάει την σπασμένη κόκκινη γραμμή αντίστασης από κάτω. Όσο κρατιέται πάνω από τις μπλέ γραμμές που ενώνει τα πρόσφατα χαμηλά (1520-1525) οι ταύροι θα παραμείνουν ζωντανοί. Αν σπάσει asta la vista baby….

ΑΡΑΙΓ

araig-1

Έσπασε την γραμμή λαιμού στα 6€ και προσπαθεί νατα ξαναπάρει. Δεν το βλέπω. Το 6,30€ σημείο κλειδί για την ανατροπή του αρνητικού αυτού σχηματισμού.

ΕΛΠΕ

elpe

Έχει φτάσει σε κομβικό σημείο με σημαντικότατες αντιστάσεις. Το 4,10-4,15€ δεν το ξεπεράσει έτσι εύκολα. Και αν το κάνει θα πρέπει να γίνει με αύξηση στον τζίρο. Σημαντική στήριξη το 3,95€ βραχυπρόθεσμα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ellaktor

Και αυτή η μετοχή σε κομβικό σημείο με μακροπρόθεσμη αντίσταση στο 1,35-1,37€. Το 1,27€ σημαντική βραχυπρόθεσμη στήριξη.

Όπως πάντα προσοχή την πρώτη 1 ώρα της συνεδρίασης γιατί τότε γίνονται οι περισσότερες τρίπλες. Μπορεί να ανοίξαμε πτωτικά αλλά η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική. Προσοχή λοιπόν.

Leave a Reply