Σχηματισμοί κηροπηγίων

Ενημέρωση στρατηγικής
September 14, 2016
Trading2day @ XA Η υπηρεσία που ξεχωρίζει
September 15, 2016

Η αγορά συνεχίζει να είναι καθοδική και οι αρκούδες κυριαρχούν στην αγορά. Από την άλλη πλευρά οι θέσεις τους μπορεί να αλλάξουν γρήγορα. Κάποιοι δείκτες και μετοχές εμφανίζουν θετικούς σχηματισμούς κηροπηγίων σε κρίσιμα επίπεδα τιμών και μπορεί να αλλάξουν κατεύθυνση. Ας δούμε παρακάτω κάποια από αυτά.

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ  έφθασε στο σημείο το οποίο είχαμε προαναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, στην στήριξη μεταξύ των 5,00-5,07€. Ο σχηματισμός κηροπηγίου bullish inverted Hammer από προχθές επιβεβαιώθηκε σήμερα και έδωσε ανοδική αντίδραση. To stop-loss τοποθετείται στα 4,99€ και ο κύριος στόχος στα 5,68€.

eydap-tr

Και η μετοχή της ΜΙG εμφάνισε προχθές έναν θετικό σχηματισμό “Doji Star bullish” ο οποίος επιβεβαιώθηκε σήμερα και αντέδρασε ανοδικά. Η άνοδος μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το 38,2% της πτώσης του ποδιού ΧΑ, δηλαδή στην αρχή του χάσματος, στα 0,148€

mig

Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται εντός της πράσινης ζώνης στήριξης. Παρόλο που πέρασε κάτω από αυτήν και την γραμμή στήριξης που ενώνει τα σημεία X και C, επανέκαμψε γρήγορα την ίδια μέρα και την επόμενη σχημάτισε ένα bullish Harami, το οποίο θα επιβεβαιωθεί με κλείσιμο πάνω από τις 662 μονάδες. Από την άλλη πλευρά τιμές κάτω από τις 625,79 μονάδες θα ενισχύσουν τις αρκούδες.

dtr-tra

Η μετοχή της Ελλάκτωρ συνεχίζει να βρίσκεται σε καθοδική κίνηση από το σημείο D στα1,59€. Σημαντική αλλαγή της τάσης μπορεί να υπάρξει μόνο με ακύρωση του τελευταίου σήματος. Ο σχηματισμός bullish engulfing ίσως δώσει το έναυσμα για την δοκιμή της κόκκινης κατερχόμενης γραμμής αντίστασης, αλλά θα πρέπει να δούμε και τιμές πάνω από τα 1,35€ για να υπάρξει συνέχεια. Κάτω από τα 1,14€ θα ενισχυθεί το σήμα των short.

ellaktor

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com