Σε εύρος τιμών συνεχίζει η αγορά

Αρνητικά σήματα με μικρό τζίρο
August 29, 2016
Gold approaching our $1,280-90 target
August 31, 2016

Τέλος μήνα και μπορεί να δούμε 1-2 μέρες καλό κλίμα με άνοδο προς την κάτω πλευρά του τριγωνικού σχηματισμού που σπάσαμε και στον 25άρη και στον ΓΔ. Ένα τέτοιο back test είναι απολύτως φυσιολογικό και σημασία θα έχει να δούμε αν οι δείκτες καταφέρουν και ξαναμπούν μέσα στο τρίγωνο ή εάν έχουμε απόρριψη. Απόρρίψη σε αυτά τα επίπεδα θα οδηγήσει τους δείκτες σε χαμηλότερα χαμηλά σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα.

GD FTASE

Στον ΓΔ κοιτάμε το 565-568 και στον 25άρη στο 1505-1510. Προσωπικά αν ήμουν αισιόδοξος δεν θα αγόραζα σε αυτά τα επίπεδα γιατί είναι αντιστάσεις.  Το πιο πιθανό (αισιόδοξο) σενάριο για μένα είναι να δούμε χαμηλότερα από το 1450 25άρη και 547 ΓΔ. Γενικά το πιο πιθανό σενάριο για μένα είναι να δούμε ΓΔ το 470-480. Αυτό ακυρώνεται με ανοδική διάσπαση του 580. Ενδιάμεσα αν διασπαστεί ανοδικά το 572 και το 1533 αυξάνονται οι πιθανότητες του ανοδικού σεναρίου.

Όλα αυτά τα σενάρια βέβαια κουράζουν κάποια στιγμή αλλά και μεταβάλλονται αναλόγως και τα δεδομένα που πέρνουμε κάθε μέρα. Το σημαντικό είναι να έχουμε ένα πλάνο για το πως θα κινηθούμε αναλόγως με το πως θα κινηθεί η αγορά.

Καλή σας μέρα

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.