Δυνατή η ΑΛΦΑ
November 29, 2016
Τέλος μήνα, MSCI και άλλες θεωρίες…..
December 1, 2016

Χρονικά πέσαμε μέσα στην ανοδική αντίδραση της αγοράς και σχεδόν μέσα στην ζώνη από την οποία περίμενα ανοδική αντίδραση. Η αγορά ήρθε λοιπόν και τέσταρε την παλιά της κορυφή και πολύ σωστά αντέδρασε ανοδικά. Η αγορά όμως, παρόλου που οι τράπεζες δείχνουν πολύ καλή διάθεση, δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει την πρώτη βραχυπρόθεσμη αντίσταση στο 615-620. Μπορεί αυτό να το κάνει σε δεύτερο χρόνο μετά από άλλο ένα γύρισμα προς το 610-607.

gd

Ο ΓΔ βρίσκεται πολύ κοντά σε αντίσταση. Τα σημερινά χαμηλά μπορεί να λειτουργήσουν ως πολύ καλό στοπ για τους αισιόδοξους, οπότε όσο πιο κοντά αγοράσει κάποιος σε αυτά, τόσο μικρότερο το ρίσκο. Αν όμως διασπαστεί το 600, οι ταύροι θα έχουν πρόβλημα μετά από μία άνοδο που κράτησε πολλές εβδομάδες. Το ρίσκο είναι μεγάλο να αγοράζει κανείς στα υψηλά της ημέρας. Καλύτερα να περιμένεις αν είσαι αισιόδοξος. Αν δεν είσαι…σορτάρεις κοντά στις αντιστάσεις….απλά τα πράγματα.

ftase

Κυματικά η αγορά (όχι οι τράπεζες) μπορεί να δώσει και ένα νέο υψηλό. Προσοχή όμως…αυτό είναι ένα από τα σενάρια…κυματικά είναι πολύ δύσκολη η ανάλυση της αγοράς λόγω των πολλών επικαλύψεων όλης της κίνησης από τα χαμηλά του Ιουλίου.

Παρακάτω σας έχω δύο διαγράμματα. ΑΡΑΙΓ και ΤΙΤΚ. Και τα δύο δεν δείχνουν πολύ αισιόδοξα. Το ΑΡΑΙΓ με το ζόρι φτάνει την αντίσταση του 6,30€ και κάθε φορά που την φτάνει έχουμε απόρριψη της τιμής. Πολύ κακό σημάδι. Σε συνδυασμό με το μακροπρόθεσμο σχηματισμό ΩΚΩ οι στόχοι είναι πολύ χαμηλότερα. Το Ichimoku cloud παραμένει από πάνω πιέζοντας την τιμή προς τα κάτω.

araig

Ο ΤΙΤΚ αφού έκανε τριπλή κορυφή κοντά στα 22€ γύρισε απότομα. Το είχα αναφέρει και παλιότερα πως το 21,50-22€ είναι πολύ σημαντικό επίπεδο για τον ΤΙΤΚ και σημείο για σορτ. Πλέον αναμένται συνέχιση της πτωτικής κίνησης και μόνο διάσπαση πάνω από τα 22€ θα μου άλλαζε την γνώμη.

titk

Καλή συνέχεια και καλό απόγευμα.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.