Σε κρίσιμο σημείο

Τραπεζικός κλάδος…οδηγώντας τη νύχτα δίχως φώτα.
November 4, 2016
Γερακίσιες ματιές σε FTSE, ΜΠΕΛΑ, ΕΕΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΟΗ, ΤΙΤΚ και στην τάση του ΧΑ
November 7, 2016

O ελληνικός δείκτης διόρθωσε μέχρι στιγμής 4,23% από τα υψηλά στις 599 μονάδες. Σε σύγκριση με τις ξένες αγορές η διόρθωση είναι μικρότερη; ο γερμανός διόρθωσε περίπου 6% και ο αμερικανός είχε το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 1980. Επιπλέον, ο όγκος στο ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει χαμηλός, όπως μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Έφθασε όμως κοντά στο σημείο που είχαμε αναφέρει; στην πράσινη ανερχόμενη γραμμή στήριξης. Στα αρνητικά είναι η επαφή με την κάτω ζώνη του Bollinger και το αρνητικό πρόσημο στο ιστόγραμμα του MACD. Δεν φαίνεται όμως να υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ανησυχίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Όμως, η καθοδική αποφασιστική διάσπαση της ανερχόμενης γραμμής στήριξης (565-568) θα μπορούσε να επιταχύνει την κάθοδο και να δώσει αέρα έως την πράσινη ζώνη στήριξης, όπως αυτή φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα. Αυτό θα το ξέρουμε τις επόμενες μέρες, ίσως μετά την Τρίτη.

gd-4

Ο Τιτάνας μετά την αρνητική απόκλιση στο RSI διόρθωσε περίπου 10% και έφθασε στην ανερχόμενη πορτοκαλί γραμμή στήριξης. Καθοδική διάσπαση της θα μπορούσε να θέσει σε δοκιμή το προηγούμενο χαμηλό στα 19,25€. Απώλεια του μπορεί να επιταχύνει την κάθοδο.

titan-1

Η Βιοχαλκο υποχώρησε από την ζώνη αντίστασης περίπου κατά 14%.  Έχει φθάσει πλέον σε μια στήριξη, στα 1,26€. Σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης της θα δοκιμάσει την πράσινη ανερχόμενη γραμμή στήριξης περίπου στα 1,16-1,18€.

viochalko-2

Ο Ελλάκτωρ διόρθωσε περίπου 17% από την αντίσταση στα 1,35€. Διέσπασε καθοδικά  την κατερχόμενη  γραμμή και πέρασε κάτω από το προηγούμενο χαμηλό στα 1,34€.  Πλέον ανοίγει ο δρόμος και για χαμηλότερες τιμές έως τα 1,02€.

ellaktor

 Ο Άνεμος κοντά στον στόχο που είχαμε θέσει, αλλά οι μεγάλες σκιές των κηροπηγίων δηλώνουν πίεση από τους πωλητές. Καθοδική διάσπαση της γραμμής στήριξης στον RSI θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την πρώτη στήριξη στα 7,50€.

anemos

Η Eurobank κρατάει μέχρι στιγμής την στήριξη στα 0,506€. Αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης μπορεί να υπάρξει μόνο με ανοδική διάσπαση της κατερχόμενης κόκκινης ζώνης αντίστασης, περίπου στα 0,53€. Από την άλλη, απώλεια της στήριξης θα μπορούσε να ωθήσει την μετοχή έως την πράσινη ζώνη στήριξης στα 0,467-0,486€.

eurobank-1-1 eurobank-2-1

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com