Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η αγορά….

Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ
November 3, 2016
Forex Review for November 4th
November 4, 2016

Για πρώτη φορά μετά από 32 συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης σχηματίζει ένα καθοδικό candlestick εξ ολοκλήρου κάτω από τη βραχυχρόνια γραμμή τάσης Q του περασμένου Σεπτεμβρίου. Αρνητική είναι και η καθοδική τμήση του ψυχολογικού μαξιλαριού των Bulls μεταξύ των 590 με 585 μονάδων. Απολύτως απαραίτητη για τη διατήρηση του ανοδικού momentum είναι η εκ νέου ανοδική διαφυγή του Γενικού Δείκτη με τον κατάλληλο τζίρο συναλλαγών άνω των 588 μονάδων. Κίνηση η οποία εάν πληρωθεί θα επανατοποθετήσει το δείκτη στις ράγες για την αντίσταση των 610 μονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση που αποτυπωθεί ανοδική αδυναμία στην περιοχή που εκτείνεται χαμηλότερα των 590 με 587 μονάδων τότε θα πρέπει να αναμένουμε την απαρχή μιας πτωτικής κίνησης που μπορεί να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη αντιμέτωπο με το πολύ κρίσιμο επίπεδο των 560 με 555 μονάδων.

gd-3

            Όσον αφορά το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 η ζώνη  που θέλει προσοχή είναι οι 1528 με 1524 μονάδες καθώς διέρχεται η κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού W. Ισχυρή διακράτηση της εν λόγω ζώνης θα σπρώξει πάλι το δείκτη προς επανεκτίμηση της αντίστασης των 1592 μονάδων. Αντιθέτως εάν πραγματοποιηθεί  καθοδική λύση του καναλιού θα πρέπει να αναμένουμε πτωτική κίνηση προς την περιοχή των 1475 μονάδων περίπου.

ftse-25-1

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.