Σημείο επενδυτικής καμπής..

Τι μας λέει το ταμπλό;
November 30, 2017
Ποιό κουμπί θα πατήσεις; Αγορά ή πώληση;
November 30, 2017

Τραπεζικός Δείκτης…η ανοδική αντίδραση έφτασε έως τη βραχυχρόνια γραμμή αντίστασης, που ένωνε τους προηγούμενους τοπικούς πυθμένες λίγο κάτω δηλαδή από τις 760 μονάδες. Εκεί πιθανότατα να δυσκολευτεί καθώς εάν διασπαστεί ανοδικά θα πρέπει να βρει δυνάμεις για να σπρώξει έως το πολύ σκληρό επίπεδο των τριπλών κορυφών στις 825 μονάδες.

ΑΛΦΑ.. όπως είχαμε αναφέρει η ανοδική τμήση των 1,50 με 1,53 ευρώ θα έδινε την περιοχή των 1,63 με 1,65 ευρώ κάτι που όντως αποτυπώθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις. Τώρα η σκιές που πάνε να αποτυπωθούν μας θέτουν λίγο σε βραχυχρόνιο alert καθώς μπορεί να σημάνει και βραχυχρόνια  λήξη της ανόδου.

 

ΕΛΠΕ…συνεχίζει να λαμβάνει τιμές μέσα στο πλαγιοκαθοδικό κανάλι που έχει σαν άνω όριο τα 7,55 ευρώ.  Μάλιστα όσο συσσωρεύει πάνω από το όριο των 7,10 ευρώ είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσει μια ανοδική προσέγγιση των 7,5 ευρώ. Εις γνώση ότι τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα γίνει αποκοπή προμερίσματος 0,15 ευρώ.

Folli Follie… έχει κάνει μια πρώτη προσπάθεια επανεισόδου άνω των 15,50 ευρώ  δίνοντας ανοδικές λαβές στο εβδομαδιαίο διαγραμματικό τοπίο μετά από ένα έντονο καθοδικό crescendo. Εάν πάρει λίγες αγοραστικές εντολές από τις σημερινές εσωτερικές ποσοστιαίες αναδιαρθρώσεις  του δείκτη MSCI Greece και αποκαλυφθεί κάτι καλύτερο στα οικονομικά αποτελέσματα του Q3  -μετά τη λήξη της συνεδρίασης-  θα απλώσει πράσινο  χαλί για τα 16,7 ευρώ.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.